Terug naar overzicht Terug

Welkom, Shani Tarashaj!


De komende twee seizoenen zal Shani Tarashaj het shirt van FC Emmen dragen. De aanvallende middenvelder, die ook als spits of buitenspeler kan fungeren, wordt gehuurd van Everton.


De 24-jarige Zwitser met Albanese-Kosovaarse afkomst doorliep de jeugdopleiding van Grasshopper Club Zürich in Zwitserland. In januari 2016 maakte hij de overstap naar Everton, dat hem meteen weer uitleende aan Grasshopper voor de rest van het seizoen. Het seizoen daarna werd hij uitgeleend aan Eintracht Frankfurt en maakte hij minuten in de Bundesliga. Na een seizoen bij Everton droeg hij afgelopen seizoen wederom op huurbasis het shirt van Grasshopper.

Ook heeft Shani vijf interlands voor Zwitserland achter zijn naam staan. Bij de nationale jeugdploegen kwam hij veertig keer in actie en daarin maakte hij maar liefst 29 doelpunten.

“Ik wil me verder ontwikkelen en dat kan bij FC Emmen,” aldus de kersverse Drent. “Vorig seizoen moest ik weer fit worden na een zware blessure, dit seizoen wil ik hier mijn stempel drukken om de club te behouden voor het hoogste niveau van Nederland.”

Welkom, Shani!

PERSBERICHT FC Emmen huurt Shani Tarashaj van Everton