Terug naar overzicht Terug

Welkom, Nikolai Laursen!


FC Emmen heeft zich versterkt met Nikolai Laursen. De Deense linkspoot wordt overgenomen van PSV en tekent een contract voor drie seizoenen bij de Drenten.


De 21-jarige Nikolai kan op alle posities voorin uit de voeten. Het afgelopen seizoen kwam hij op huurbasis uit voor het Deense Brøndby IF. Daar speelde hij 22 wedstrijden als een van de twee spitsen, vaak als invaller. In het seizoen daarvoor scoorde hij tien keer in 31 wedstrijden met Jong PSV in de eerste divisie, spelend als een van de drie voorwaartsen.

Ook heeft Nikolai 28 jeugdinterlands voor Denemarken achter zijn naam staan. Hij wist daarin elf keer het net te vinden.

Nikolai: “Ik had meerdere opties om in de eredivisie te spelen, maar FC Emmen sprak mij het meeste aan. De ploeg wil voetballen en het stadion zit vol. Dat zijn voor mij belangrijke aspecten en ik wil met doelpunten en assists belangrijk zijn voor de club.”

Welkom, Nikolai!

Deze spelers van de eerste selectie liggen nu vast voor komend seizoen: Nikolai Laursen, Stefan van der Lei, Leon Sopić, Filip Ugrinic, Dennis Telgenkamp, Lorenzo Burnet, Ferhat Görgülü, Desevio Payne, Jan-Niklas Beste, Marko Kolar, Matthias Hamrol, Anco Jansen, Michael de Leeuw, Nick Bakker, Glenn Bijl, Michael Chacon, Alexander Bannink, Wouter Marinus, Jafar Arias, Keziah Veendorp en Robbert de Vos.

PERSBERICHT Nikolai Laursen tekent bij FC Emmen