Terug naar overzicht Terug

Welkom, Nico Neidhart!


Nog voordat FC Emmen op trainingskamp gaat naar Estepona, is het gelukt om Nico Neidhart aan te trekken. Hij heeft een contract getekend voor anderhalf jaar, met een optie om daar nog een jaar aan toe te voegen.


De 24-jarige vleugelverdediger komt over van Sportfreunde Lotte, dat op het derde niveau in Duitsland speelt. Neidhart is een rechtsbenige linksback die op de rechterkant ook uitstekend uit de voeten kan.

In de jeugd speelde hij bij VfB Oldenburg, waarna hij via VfL Osnabrück en FC Schalke 04 bij Sportfreunde Lotte kwam. Hij speelde in totaal 71 wedstrijden in de 3. Liga, waarin hij vier keer scoorde.

Directeur Ben Haverkort over de nieuwe aanwinst: “We wilden nog voor het trainingskamp een aanvaller en een verdediger aan de selectie toevoegen, dat is gelukt. Nico kan in onze speelwijze zowel aanvallend als verdedigend iets toevoegen.”

Neidhart zelf heeft zijn koffers voor de reis naar Spanje al gepakt: “Ik kijk ernaar uit om me bij FC Emmen op het hoogste niveau in Nederland te laten zien. Niet alleen dit seizoen, maar ook in de volgende seizoenen. Daar gaan we in Estepona de basis voor leggen.”

De nieuwe aanwinst is de zoon van Christian Neidhart, trainer van SV Meppen. Ook FC Emmen-keeperstrainer Richard Moes is daar werkzaam.

fc emmen nico neidhart