Terug naar overzicht Terug

Welkom, Michael de Leeuw!


2018 was al memorabel, daar komt nu nog één mooi bericht bij!


FC Emmen heeft zich nog voor het nieuwe jaar versterkt met Michael de Leeuw (32). Zijn contract bij Chicago Fire liep af, waardoor de aanvallende middenvelder annex spits transfervrij de overstap kon maken naar FC Emmen. Er is een overeenkomst gesloten voor anderhalf jaar met daarbij een optie voor nog een jaar.

De club is erg ingenomen met het contracteren van De Leeuw, omdat het kracht bijzet aan de ambities van FC Emmen.

De Leeuw komt in Emmen veel oude bekenden tegen. Hij werkte tussen 2009 en 2011 bij BV Veendam al met Dick Lukkien, Anco Jansen en Peter van der Vlag. Het daarop volgende seizoen werkte hij bij De Graafschap met opnieuw Jansen en met Caner Cavlan.

Van 2012 tot 2016 stond De Leeuw onder contract bij FC Groningen, waar hij weer met Lukkien ging werken. Destijds zaten onder andere Glenn Bijl, Nick Bakker en Jafar Arias ook bij de Groningse selectie. In totaal speelde hij 111 eredivisiewedstrijden voor FC Groningen, waarin hij 46 keer scoorde.

“Het creëren van kansen is in de eerste seizoenshelft geen probleem gebleken. Maar die kansen moeten wel afgerond worden. Met Michael voegen we meer scorend vermogen en ervaring aan de selectie toe,” aldus directeur Ben Haverkort.

De Leeuw: “Er was meer belangstelling, maar FC Emmen was heel daadkrachtig en hun verhaal sprak me erg aan. We gaan ons eerst handhaven, dan doorgroeien.”

De nieuwe aanwinst zal vrijdag 4 januari al meetrainen en kan twee dagen later dus ook mee op trainingskamp naar Estepona.

 

FC Emmen wenst je een gezond en succesvol 2019!

Michael de Leeuw eerste training (2)

Michael de Leeuw eerste training