Terug naar overzicht Terug

FC Emmen contracteert Mitch Apau


Na drie weken stage, heeft Mitch Apau een contract bij FC Emmen getekend. De 31-jarige rechtsback bindt zich tot de zomer van 2022 aan de Drentse club, met een optie voor een extra seizoen.

Mitch heeft maar liefst 141 wedstrijden in het Nederlandse betaald voetbal achter zijn naam staan. Hij debuteerde in 2009 in het betaalde voetbal als speler van BV Veendam, na in de jeugd bij OSDO, Zeeburgia, AZ en Ajax te hebben gespeeld. In 2013 tekende hij bij RKC Waalwijk en maakte hij zijn eredivisiedebuut. Sinds 2014 speelde hij in het buitenland; eerst bij KVC Westerlo (België) daarna pakte hij kampioenschappen en bekers bij Olimpija Ljubljana (Slovenië) en Slovan Bratislava (Slowakije). Afgelopen seizoen werd hij door het Belgische Patro Eisden uitgeleend aan Slaven Belupo (Kroatië).

“Mitch brengt een hoop ervaring met zich mee”, zegt technisch manager Michel Jansen over de nieuwe aanwinst. “Hij gaat voorop in de strijd en geeft energie aan de hele ploeg. Bovendien kan hij op meerdere posities uit de voeten.”

Welkom, Mitch!