Terug naar overzicht Terug

Maikel Kieftenbeld eerste nieuwe versterking


We hebben in Maikel Kieftenbeld onze eerste nieuwe versterking van deze transferperiode gevonden. De 31-jarige middenvelder tekent een contract voor twee seizoenen met een optie voor een derde seizoen op De Oude Meerdijk.

Maikel is een bekende speler in het Nederlandse voetbal. Via de gecombineerde jeugdopleiding van FC Twente en Heracles Almelo kwam hij in 2007 bij Go Ahead Eagles, waar hij in 2008 zijn debuut maakte in het betaalde voetbal. In 2010 maakte hij de overstap naar FC Groningen. Tussen 2008 en 2015 speelde hij in totaal 235 officiële wedstrijden in het Nederlandse betaalde voetbal. Ook speelde hij in 2010 en 2011 in totaal vijf wedstrijden voor Jong Oranje.

Daarna volgde een buitenlands avontuur. Tot januari 2021 droeg hij het blauw van Birmingham City, totdat hij de overstap maakte naar Millwall FC. Deze zomer liep zijn contract bij de Championship-club af.

Maikel: “Na zeven geweldige jaren in Engeland is voor mij de tijd gekomen om terug te keren naar Nederland. FC Emmen is een mooie club met ambitie en ik hoop hier met mijn ervaring belangrijk te kunnen zijn voor de ploeg. Ik kijk ernaar uit om in een kolkend stadion De Oude Meerdijk met FC Emmen de Eredivisie in te gaan.”

Voorzitter Ronald Lubbers: “We hebben in de winter van 2020-2021 ook al een poging gedaan om Maikel te contracteren. Helaas voor ons maakte ‘Kieft’ toen uiteindelijk een mooie transfer van Birmingham City naar Millwall. We hebben sindsdien altijd contact gehouden en zijn dan ook blij dat het nu wel gelukt is. Met zijn ervaring, kwaliteit en rol in de kleedkamer, gaat Maikel ook echt iets toevoegen.”

Welkom, Maikel!

Foto: Cor Lasker Fotografie