Internationals: Peru verliest na strafschoppen

Deze weken staan en stonden er belangrijke wedstrijden op het programma voor het Peru van Miguel Araujo en het Oranje Onder 19 van Julius Dirksen.

Miguel Araujo

Peru, met behalve Miguel ook oud-Emmenaar Sergio Peña in de selectie, speelde op zondag 5 juni een oefeninterland tegen Nieuw-Zeeland. Het was ter voorbereiding op de play-off wedstrijd tegen Australië op maandag 13 juni om 20.00 uur. Op dinsdag 7 juni om 20.00 uur speelden Australië en de Verenigde Arabische Emiraten tegen elkaar. Australië won met 1-2 en plaatste zich zodoende voor de intercontinentale play-off voor een ticket naar het WK in Qatar.

Peru – Nieuw-Zeeland, zondag 5 juni, 17.30 uur | RCDE Stadium, Barcelona (Spanje): 1-0
Dankzij een treffer van Gianluca Lapadula wist Peru met 1-0 te winnen van Nieuw-Zeeland. Miguel bleef op de bank, oud-Emmenaar Sergio Peña begon in de basis en werd halverwege de tweede helft gewisseld.

Australië – Peru, maandag 13 juni, 20.00 uur | Ahmad bin Ali Stadium, Al Rayyan (Qatar): 0-0 (5-4 pen.)
Met Sergio in de basis en Miguel op de bank, slaagde Peru er niet in om het overwicht om te zetten in doelpunten. Na een zenuwslopende verlenging, waarin het ook zeker had gekund voor de Peruanen, volgde een strafschoppenreeks. Daarin kwam Peru eerst nog wel op voorsprong, maar trok Australië uiteindelijk aan het langste eind. Daardoor pakken de ‘Socceroos’ het WK-ticket.

Julius Dirksen

Julius Dirksen werd opgenomen in de selectie van Oranje Onder 19, dat drie wedstrijden speelde in de UEFA U19 Elite Round voor EK-kwalificatie.

Nederland – Servië, woensdag 1 juni 2022, 19.00 uur | Yanmar Stadion, Almere: 1-2
Met Julius de volledige wedstrijd in de achterhoede kent Oranje Onder 19 een valse start in de EK-kwalificatie. Halverwege de eerste helft kwamen de jonge leeuwen op achterstand, maar vlak voor rust zorgde Noah Ohio met een benutte penalty voor de gelijkmaker. Diezelfde Ohio kreeg nog een enorme kans op de 2-1, maar een kwartier voor tijd viel de treffer aan de andere kant.

Nederland – Noorwegen, zaterdag 4 juni 2022, 16.00 uur | Sportcomplex Varkenoord, Rotterdam
De tweede wedstrijd van Oranje Onder 19 leverde een gelijkspel op. Gabi Caschili schoot zijn team in de negende minuut op voorsprong, maar de Noren kwamen halverwege de tweede helft langszij. In de slotfase ontving Jafar Bynoe nog een tweede gele kaart, waardoor hij de wedstrijd tegen Oekraïne miste. Dirksen speelde als linksback en werd in de 72e minuut gewisseld. Door de remise kon alleen een mirakel de ploeg nog naar het EK in Slowakije brengen.

Oekraïne – Nederland, dinsdag 7 juni, 19.00 uur | Sportcomplex Varkenoord, Rotterdam
Dat mirakel bleef jammer genoeg uit. Ook in deze wedstrijd kwamen de jongens van bondscoach Bert Konterman vroeg op voorsprong, maar ging het uiteindelijk met 2-1 onderuit. Dirksen bleef de gehele wedstrijd op de bank.