Terug naar overzicht Terug

Welkom, Maarten Pouwels!


Maarten Pouwels (25) maakt de overstap naar FC Emmen. De twee meter lange spits, die in 2018 met SV Dalfsen nog kampioen werd in een competitie met clubs als vv Sleen, CEC en Twedo, tekent tot de zomer van 2024 op De Oude Meerdijk met een optie voor een extra seizoen.

Vanaf 2018 ging het snel met Pouwels. Hij werd door Go Ahead Eagles opgepikt bij SV Dalfsen en debuteerde datzelfde jaar namens die club in het betaalde voetbal tegen Jong FC Utrecht, hij was binnen zes minuten trefzeker. In Nederland speelde hij vervolgens ook voor SC Cambuur en Almere City, tot hij in de zomer van 2023 naar het Amerikaanse Louisville City FC vertrok. Tot dusver speelde Pouwels in Nederland 99 officiële wedstrijden.

Fred Grim: “Maarten heeft de afgelopen weken meegetraind en minuten gemaakt in een oefenduel. Hij heeft laten zien dat hij van waarde kan zijn voor de ploeg en zo een contract afgedwongen. Met hem in de selectie hebben we meer aanvallende opties en ik ben ervan overtuigd dat hij een mooie rol kan spelen bij FC Emmen.”

Pouwels: “Ik heb een mooi avontuur achter de rug in de Verenigde Staten. Maar ik ben blij dat ik nu terug ben in een vertrouwde omgeving, terug in Nederland. Ik denk dat ik deze ploeg kan helpen, in een competitie die ik goed ken.”

Welkom, Maarten!

Foto: Cor Lasker Fotografie