Terug naar overzicht Terug

Welkom, Lorenzo Burnet!


Lorenzo Burnet speelt komend seizoen voor FC Emmen. De 28-jarige linksback komt transfervrij over van SBV Excelsior, waar hij een aflopend contract had. Hij heeft een contract getekend voor één seizoen met een optie voor een tweede seizoen.


Lorenzo werd geboren in Amsterdam, waar hij via AVV Zeeburgia in 2004 bij de jeugd van Ajax kwam. In 2011 tekende hij bij FC Groningen, waar hij 123 officiële duels speelde. Via Slovan Bratislava in Slowakije en een uitleenperiode bij NEC kwam hij in 2017 bij Excelsior terecht. Het afgelopen seizoen kwam Lorenzo tot 29 eredivisieduels bij de Rotterdammers.

“FC Emmen heeft het afgelopen eredivisieseizoen bewezen een aanwinst te zijn voor de eredivisie,” zegt Lorenzo. “Ik hoop dat ik de club kan helpen om ook komend seizoen handhaving veilig te stellen. Ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in.”

Welkom, Lorenzo!

Deze spelers van de eerste selectie liggen nu vast voor komend seizoen: Lorenzo Burnet, Ferhat Görgülü, Desevio Payne, Jan-Niklas Beste, Marko Kolar, Matthias Hamrol, Anco Jansen, Michael de Leeuw, Nick Bakker, Glenn Bijl, Michael Chacon, Alexander Bannink, Wouter Marinus, Jafar Arias, Keziah Veendorp en Robbert de Vos.

Lorenzo Burnet voor FC Emmen

Lorenzo Burnet bij FC Emmen