Terug naar overzicht Terug

Welkom, Leon Sopić!


Leon Sopić speelt komend seizoen voor FC Emmen. De 1,93 meter lange centrale verdediger komt over van NK Rudes uit Kroatië en tekent een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een seizoen.


De pas achttienjarige Kroaat maakte in 2015 in eigen land de overstap van Spansko naar NK Rudes, waar hij bij de jeugdelftallen op meerdere posities speelde. Van nature is Leon centrale verdediger, maar hij kan ook op het middenveld uit de voeten. Hij werd soms zelfs op tien geposteerd.

In eigen land wordt hij gezien als een talentvolle verdediger die sterk aan de bal is. Hij is de zoon van Željko Sopić, oud-speler van onder andere Borussia Mönchengladbach en voormalig assistent-trainer van onder meer Dinamo Zagreb.

Leon: “Ik ken de Nederlandse competitie en FC Emmen kwam met een goed verhaal. Ik hoefde niet lang na te denken toen ze me benaderden en ik kijk ontzettend uit naar dit nieuwe avontuur.”

Welkom, Leon!

Deze spelers van de eerste selectie liggen nu vast voor komend seizoen: Leon Sopić, Filip Ugrinic, Dennis Telgenkamp, Lorenzo Burnet, Ferhat Görgülü, Desevio Payne, Jan-Niklas Beste, Marko Kolar, Matthias Hamrol, Anco Jansen, Michael de Leeuw, Nick Bakker, Glenn Bijl, Michael Chacon, Alexander Bannink, Wouter Marinus, Jafar Arias, Keziah Veendorp en Robbert de Vos.

PERSBERICHT FC Emmen versterkt zich met Leon Sopić