Weer zes punten voor Emmer jeugdteams

PH C1-FC Emmen C1 0-2 (0-0)
PH Almelo C1 was geen gemakkelijke tegenstander, een fysiek sterk elftal waar FC Emmen in de eerste helft enige moeite mee had. In de eerste helft waren er ook nauwelijks doelrijpe kansen. In de tweede helft liep het beter bij de Emmenaren en er kwamen nu ook mogelijkheden. Na een minuut of tien viel de eerste treffer. Frank Fokke schoot een vrije trap van grote afstand onderkant lat waaruit een situatie ontstond waarbij Raphael Ngendakumana koppend het laatste zetje gaf: 0-1. Voor de doelpuntenmaker een genoegdoening omdat hij nogal eens veel te hard werd aangepakt waar tegen de arbiter niet altijd optrad. Het werd zelfs nog 0-2 dankzij een rake knal van Kjelt Engbers. Bij FC Emmen C1 werd het doel prima verdedigd door D-junior Kjell Scherpen als vervanger van de langdurig geblesseerd geraakte Rick Knigge.
FC Emmen C1: Scherpen; Hoogeveen, Mol, Bos, Timmer (45. Hemme), Fokke, Luiken (55. Hindriks), Jochem Scholten, Ngendakumana, Engbers (60. Gierveld), Witzand (50. De Graaf).

PEC Zwolle D1-FC Emmen D1 2-7 (0-2)
FC Emmen D1 was op het veld van de amateurclub Be Quick ’28 veel te sterk voor de jeugd van de eredivisionist. Tot 0-7 werden praktisch geen kansen weggeven. Daarna werden de Emmenaren in de slotfase wat slordiger waardoor de thuisclub nog twee keer kon scoren. De eerste helft werd met een 0-2 stand afgesloten waarbij Ronald Gerdes en Thijs Dallinga de scherpschutters waren. Vooral in het eerste kwartier na de pauze speelde FC Emmen sterk. Ronald Gerdes maakte er in deze fase met medewerking van Bas Aalderink 0-3 van. Ronald Zwaagstra, na een assist van Thijs Dallinga, en Aron Timmerman met een vrije trap ineens verhoogden tot 0-5. Gerdes, na opnieuw aangeven van Bas Aalderink, en Thijs Dallinga op een pass van Ben Scholte zorgden voor de 0-7 tussenstand waarna de Zwollenaren nog twee maal mochten toeslaan.
FC Emmen D1; Jalving; Knol (Scholte), Timmerman, Seubers (Haak), Langeland (Van Aken), Oosting, Aalderink, Zwaagstra, Gerdes, Dallinga, Roosken (De Vries).