Terug naar overzicht Terug

Maandag voor derde keer FC Emmen-Cambuur


Maandagavond dus de derde aanloop en het ziet er wat de weersvoorspelling betreft opnieuw niet florissant uit. Mocht het doorgaan zal het zeker onder winterse omstandigheden worden gespeeld.

FC Emmen-trainer Joop Gall zou wellicht graag zien dat het duel eindelijk wordt gespeeld. Zijn ploeg zit zogezegd in een flow en dat moet je zo lang mogelijk in stand houden. Vier op een rij winnen is mooi, vijf is nog mooier zou het motto kunnen luiden. En op papier lijkt een thuiswedstrijd beter geschikt om de vijf te halen dan een week later in Doetinchem. Aan de andere kant heeft het al een paar maanden durende slechte weer een negatieve invloed op de publieke belangstelling. Waardoor het profijt dat FC Emmen kan trekken van de huidige goede reeks weer te niet wordt gedaan.

Wedstrijden tussen FC Emmen en SC Cambuur hebben wel iets speciaals. Zeker in Emmen want in de laatste veertien in Emmen gespeelde onderlinge duels kwam er altijd na negentig minuten een winnaar te voorschijn. Het laatste gelijke spel dateert van 18 november 1995 toen het 1-1 werd. Van die veertien won FC Emmen er negen en Cambuur dus 5. In totaal is de wedstrijd in Emmen 23 maal gespeeld en ook daar zit iets raars in want het doelsaldo over die 23 duels is bijna gelijk: FC Emmen scoorde 32 keer en Cambuur 33!

Het huidige SC Cambuur, dit seizoen voor het laatst getraind door Emmenaar Alfons Arts, staat momenteel op plaats zes nadat het in 2013 wel wat punten heeft laten liggen. Uit de laatste drie duels werden slechts twee punten gepakt en thuis een stevige 3-1 nederlaag tegen SC Veendam geleden. Bij FC Emmen loopt het dus wel iets beter hoewel het gevaar dreigt dat de selectie door blessures nog verder wordt aangetast. De medische staf heeft over werk niet te klagen.


De wedstrijd staat zoals ook bij de eerdere afgelaste duels onder leiding van de Belg Erik Lambrechts. Hij is afkomstig uit Kessel-lo en fluit ook in de Jupiler Pro League wat het Belgische equivalent van de Eredivisie is. Wat opvalt aan zijn prestaties is dat hij niet bang is een kaartje te trekken. In vijf wedstrijden in de hoogste klasse gaf hij liefst 26 maal geel plus twee keer een geel/rode kaart. Hij floot ook vier wedstrijden in de Belgische tweede klasse en ook daar was hij niet scheutig met 17 keer geel, 1 maal geel/rood en 1 maal rood.