Weekend jeugd: Wisselende resultaten

Onder 19 speelde afgelopen zaterdag tegen Be Quick 1887 JO19-1. In Haren werd het 2-4 voor de Emmenaren. Na een achterstand kwamen de Emmenaren op voorsprong door doelpunten van Ben Scholte en Luciano Carty. De thuisploeg kwam nog langszij, maar door een benutte strafschop van Jan ten Cate en een late treffer van Joris Adams ging FC Emmen O19 alsnog met de winst ervandoor.

Onder 17 oefende tegen Berkum JO19-1. De wedstrijd, die werd gespeeld in de Zwolse wijk, eindigde uiteindelijk in 2-2. De Emmenaren scoorden via Maurice Tinholt en een eigen doelpunt van de gastheren. Zaterdag speelt onder 17 de eerste officiële wedstrijd, de bekerwedstrijd thuis tegen VV Emmen JO17-1.

Onder 15 bracht de zondag door in Den Haag. Op de Aad Mansveld Cup werd in de poule DSO O15 verslagen en tegen Cambuur O15 gelijk gespeeld. Tegen Zeeburgia O15, FC Twente O15 en Alexandria’66 O15 werd miniem verloren. In de strijd om de 17e plek werd gewonnen van ASC Waterwijk met 3-2 en FC Dordrecht met 1-0.

Onder 14 oefende zaterdag in eigen huis tegen De Graafschap onder 14. De ploeg uit Doetinchem kwam het meest scherp uit de startblokken. Na drie minuten werd er vanuit een corner binnen gekopt. Nog binnen het kwartier wist Mike Kriekjes de ploegen weer naast elkaar te zetten na een puntgave voorzet van Joep ten Napel. De Graafschap kwam echter voor rust nog op voorsprong door een fout in de Emmer verdediging genadeloos af te straffen. Na rust liepen de gasten uit naar een grotere overwinning. Uiteindelijk werd het 1-4.

Onder 13 speelde in Eindhoven een internationaal toernooi. De Emmenaren schoten uit de startblokken door in 25 minuten met maar liefst 11-0 te winnen van het Duitse Wattenscheid’09. Echter liep men in de tweede wedstrijd in het mes tegen 2e divisionist Unitas ’59. Twee afstandsschoten brachten de eindstand op 2-0. Een ruime 6-0 overwinning op Steaua Boekarest in de laatste poulewedstrijd bracht helaas geen eerste plaats meer op in de poule, waardoor de Emmenaren moesten strijden voor een vijfde plaats. Die vijfde plaats werd binnen gehaald door overwinningen op Go Ahead Eagles (5-2) en VVV-Venlo (3-2).

De onderbouw had een pittig weekend. Onder 12 had zelfs twee toernooien Twin Games over beide dagen verspreid. Op zaterdag was men op het internationale toernooi van Enter Vooruit nog niet opgewassen tegen al het geweld, op zondag ging het op het toernooi van vv HSC in Sappemeer al beter. Team 1 speelde gelijk tegen FC Groningen, verloor op het nippertje van Ajax (1-2) en wist te winnen van Cambuur (2-1). Team 2 verloor van Ajax (2-5) en FC Groningen (0-2) en
Onder 11, onder 10 en onder 9 hadden het zwaar op het toernooi van vv HSC. De tegenstand van Ajax, SC Heerenveen en Werder Bremen bleek een maatje te groot.