Reserves Emmen en Groningen in evenwicht

FC Emmen 2 heeft maandagmiddag haar derde wedstrijd in de reservecompetitie gelijkgespeeld. In de brandende zon eindigde het duel met FC Groningen 2 in 1-1 op De Oude Meerdijk.

De Drentse ploeg van trainer Bas Sibum begon goed aan de wedstrijd en was zuinig met het balbezit. Toch was de eerste mogelijkheid voor de Groningers met een vrije trap, maar deze bleek niet gevaarlijk voor doelman Stefan van der Lei. Aan de andere kant was Sergio Peña vijf minuten later dichtbij met een prachtig gekruld afstandsschot, maar Jan Hoekstra bracht redding.

In de tweede helft kwamen de bezoekers op voorsprong. Ex-Emmenaar Thijs Dallinga profiteerde van een foutje achterin bij FC Emmen en zette zo 0-1 op het scorebord. Lang kon de Groningse formatie niet van de voorsprong genieten, want binnen tien minuten stond het alweer gelijk. Na een afgeslagen hoekschop van FC Emmen profiteerde Leon Sopić toen de bal opnieuw de zestien werd ingebracht door de 1-1 binnen te tikken.

Daarna volgde een slordige fase van beide teams, die daardoor geen grote kansen meer wisten te creëren.

De eerstvolgende wedstrijd van FC Emmen 2 is over drie weken, dan gaan de Emmenaren op bezoek bij de reserves van FC Twente.

FC Emmen 2 – FC Groningen 2: 1-1
49. Dallinga 0-1
57. Sopić 1-1

Opstelling FC Emmen 2: Van der Lei; Camara Bos, Sopic, Görgülü (46. Payne), Roosken; Marinus, Bos, De Vos, Peña (46. Caciano); Quispel (73. Plaggenborg), Scholte.

Opstelling FC Groningen 2: Hoekstra; Warmerdam, Sopacua, Miguel, Strunck; Van Kaam, El Messaoudi, Postema; Breij, Dallinga, Asoro.