Weekend jeugd: Onder 14 verslaat GA Eagles

FC Emmen onder 14 heeft in eigen huis een zwaarbevochten zege geboekt op Go Ahead Eagles onder 14.  De ploeg van Matthias Maurer won met 3-2. Onder 21 pakte een punt in Doetinchem: 1-1. Onder 16 kwam knap terug van een 2-0 achterstand tegen Be Quick 1887 JO16-1, en won met 2-3.

De Graafschap O21 – FC Emmen O21 1-1
Onder 21 pakte een punt in Doetinchem. De Emmenaren kwamen in de tweede helft op voorsprong door een eigen doelpunt, maar een minuut later maakte De Graafschap onder 21 alweer gelijk.

Be Quick 1887 JO16-1 – FC Emmen O16 2-3
De onder 16 kwam na rust op een 2-0 achterstand in Haren, maar wist deze om te buigen in een 2-3 overwinning. De doelpunten werden gemaakt door Jan Doldersum, Joël Paulina en Mats Kartoidjojo.

FC Emmen O14 – Go Ahead Eagles O14 3-2
FC Emmen O14 heeft zich gerevancheerd voor de 9-0 nederlaag van vorige week bij FC Dordrecht. De ploeg van trainer Matthias Maurer won op De Oude Meerdijk met 3-2 van de leeftijdsgenoten van Go Ahead Eagles.
De wedstrijd werd in de 20e minuut opengebroken door een doelpunt van Dave Hoekstra. De rechtsback schoot fraai binnen na een afgeslagen corner. Door deze goal ging FC Emmen O14 rusten met een 1-0 voorsprong. De gasten uit Deventer, die voorafgaand aan de wedstrijd nog niet hadden verloren, kwamen echter vlak na rust weer op gelijke hoogte. Niet veel later kwamen de Emmenaren alweer op voorsprong. Daan Lambers strafte een fout achterin af en schoot de 2-1 binnen. Nog geen twee minuten later viel meteen de 3-1. Nu was Stan van Manen trefzeker. Door een aansluitingstreffer van Go Ahead Eagles O14 werd het nog spannend in de slotfase, maar FC Emmen O14 hield stand. Door deze overwinning neemt FC Emmen O14 de koppositie over van Go Ahead Eagles O14.

AFC JO13-1 – FC Emmen O13 5-0
De Emmenaren begonnen goed aan het duel, maar kwamen in Amsterdam vlak voor rust op een 1-0 achterstand. Een corner werd binnen gewerkt. In de tweede helft wist de onder 13 het goede begin niet door te zetten: Het kreeg al snel de 2-0 tegen, en dat bleek het begin voor nog een aantal tegendoelpunten. Thuisploeg AFC liep uit naar een ruime 5-0 overwinning.

FC Emmen O12FC Emmen O11 en FC Emmen O10 spelen dit seizoen in de landelijke Twin Games competitie. O12 speelde thuis tegen PEC Zwolle, terwijl O11 (thuis) en O10 (uit) speelden tegen Ajax. In deze leeftijdscategorieën staat individuele ontwikkeling voorop. De uitslagen van deze wedstrijden worden derhalve niet gepubliceerd.