FC Emmen en FC Twente delen de punten in Enschede

Om 21.00 uur precies floot scheidsrechter Siemen Mulder voor de aftrap van de wedstrijd tussen FC Twente en FC Emmen. Het fluitsignaal was in het stadion nauwelijks te horen, de supporters van Twente hadden buiten een sfeeractie voorbereid en twee minuten lang knalden de vuurpijlen de lucht in.

Rustig begin in Enschede
Het afgestoken vuurwerk in de eerste minuut stond haaks op het begin van de wedstrijd. Het eerste kwartier was tam en beide ploegen waren voorzichtig op zoek naar kansen. Deze kwamen er nauwelijks in het eerste half uur.

In de dertigste minuut was er de eerste grote kans van de wedstrijd. Twente-verdediger Tyronne Ebuehi kwam de zestien in en legde de bal breed op Danilo. Maar met een fantastische verdedigende actie haalde Miguel Araujo de bal van de doellijn.

Emmen kwam zelf tot kleine kansen. Eerst via Marko Kolar, wiens inzet niet hard genoeg was om de bal achter de doelman van FC Twente te krijgen. En later was het Glenn Bijl die een schot loste met zijn linker, maar van een meter of twintig belandde de bal naast het doel.

Het was van beide kanten niet voldoende om de ander pijn te doen, met een 0-0 tussenstand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Knotsgek begin van de tweede helft
Dick Lukkien bracht in de rust twee nieuwe spelers om nieuw leven te geven aan de wedstijd. Anco Jansen en Michael Chacon vervingen Kolar en Hilal Ben Moussa.

Ondanks de omzettingen kwam Emmen al na drie minuten in de tweede helft op achterstand. Vaclav Černý schoot namens FC Twente de 1-0 binnen. Twente hield enkele minuten hierna controle over de wedstrijd.

Het laatste half uur klapte FC Emmen er, met aanvoerder Jansen voorop, volle bak op en speelde het een stuk scherper dan in de eerste helft. Dit resulteerde in een goede fase. In minuut 59 scoorde Jansen op aangeven van Michael De Leeuw de 1-1, maar helaas stond laatstgenoemde bij het geven van de assist buitenspel en ging het feest niet door.

De ploeg van Lukkien treurde niet en Emmen maakte in de 65ste minuut alsnog de 1-1. Jansen bracht na een mooie actie de bal de zestien in. Hier stond Bijl, na de pass van Nikolai Laursen, klaar om af te werken. Joël Drommel keerde de inzet, maar De Leeuw was scherp en schoot de bal achter de keeper. Direct daarna was het raak. Weer De Leeuw, die dit keer de bal met een sliding tegen de touwen jaagde. Helaas werd óók deze goal afgekeurd en bleef de stand gelijk.

Een goede tweede helft, maar geen drie punten
In de eindfase deed Emmen er alles aan om nog de drie punten mee te nemen naar Drenthe. In de laatste seconden van de wedstrijd moest Dennis Telgenkamp nog scherp zijn, hij pareerde het schot van Lindon Salahi en zo bleef het gelijk in Enschede.

Komende weekend is een interlandweekend en dus zal er geen wedstrijd in de eredivisie gespeeld worden. Over twee weken ontvangt FC Emmen Fortuna Sittard op De Oude Meerdijk.

FC Twente – FC Emmen: 1-1