Weekend jeugd: Onder 14 verslaat Cambuur

FC Emmen onder 14 wist zaterdag ook zijn derde competitiewedstrijd om te zetten in winst. Op het terrein van SC Angelslo werd Cambuur onder 14 met 5-1 verslagen. In Leeuwarden speelde de onder 18 met 3-3 gelijk tegen Cambuur onder 18. Onder 13 wist in Volendam te winnen: De plaatselijke FC werd met 1-3 verslagen.

FC Emmen O21 – Excelsior O21 0-2
FC Emmen O21 is zaterdagmiddag tegen een onnodige nederlaag aangelopen. De ploeg van trainer Ruud Jalving had het betere van het spel maar verloor wel met 0-2 van Excelsior O21.

FC Emmen O21 kreeg in de beginfase een grote kans, maar schoten van Willem Hoffrogge en Jordy Luchies werden van dichtbij geblokt. De Emmenaren hadden het merendeel van het balbezit, maar konden daarna niet echt meer gevaarlijk worden. De gasten uit Rotterdam kwamen vijf minuten voor de rust plotseling op een 0-1 voorsprong. In de tweede helft ging FC Emmen O21 op zoek naar de verdiende gelijkmaker. Pas in de slotfase kwamen er een aantal grote kansen. De net ingevallen Lars Dijk kopte uit een corner van dichtbij tegen de keeper aan. In de blessuretijd werden ook nog eens paal en lat geraakt. Eerst knalde Jordy Luchies op de paal en later was doelman Brian Haak dichtbij de gelijkmaker. De keeper was mee naar voren gekomen en raakte ook het aluminium. Excelsior O21 counterde vervolgens naar de 0-2 en besliste hiermee de wedstrijd.

Cambuur L. O18 – FC Emmen O18 3-3
Onder 18 speelde in Leeuwarden met 3-3 gelijk tegen Cambuur onder 18. De wedstrijd begon flitsend en Emmen begon prima. Mike van Ekeren zette de Emmenaren na tien minuten op 0-1, maar twee minuten later maakte Cambuur al weer gelijk. Het was opletten geblazen voor de aanwezige toeschouwers, aangezien Tim Lemmen wéér een minuut later de Emmenaren op een 1-2 voorsprong zette.
Cambuur wist rond het half uur tweemaal toe te slaan dankzij twee standaardsituaties, maar nóg voor rust werd het 3-3 door Joey Roufs. Er vielen na rust geen doelpunten meer en was het duel in balans, waardoor de punten gedeeld werden.

AFC’34 JO16-1 – FC Emmen O16 3-1
De onder 16 verloor in Alkmaar van AFC’34 JO16-1. Na een 0-0 ruststand werd het 3-1 voor de thuisploeg. De enige Emmense treffer werd gemaakt door Jan Doldersum.

FC Emmen O14 – Cambuur L. O14 5-1
FC Emmen O14 heeft ook de derde competitiewedstrijd weten te winnen. Op het hoofdveld van SC Angelslo werd Cambuur O14 met 5-1 verslagen. De gasten uit Leeuwarden begonnen sterker aan de wedstrijd en kwamen in de tweede minuut al op een 0-1 voorsprong. Maar de wedstrijd kantelde door een prachtige gelijkmaker. Dean Schulte zag in de 20e minuut de keeper van Cambuur O14 te ver voor het doel staan en schoot net over de middellijn raak. Vijf minuten later kwam FC Emmen O14 op voorsprong door een rake kopbal van Stan van Manen, 2-1. Vlak voor rust werd het zelfs nog 3-1 door Rinse Sietsma. In de tweede helft zetten invallers Daan Lambers en Shakir Osman de 5-1 eindstand op het scorebord.

FC Volendam O13 – FC Emmen O13 1-3
In het zonnige Volendam kwam de onder 13 goed uit de startblokken en kwam het na acht minuten op een 0-1 voorsprong. Wesley Kuiper was de maker van het eerste doelpunt. Na rust breidde Luan Conen met twee treffers de score al snel uit naar 0-3. FC Volendam onder 13 leek nog even in de wedstrijd te komen na een snelle 1-3, maar dit bleek uiteindelijk de eindstand.

FC Emmen onder 12, onder 11 en onder 10 speelden allen in de landelijke Twin Games competitie. De onder 12 speelde uit bij Cambuur, onder 11 ontving thuis Feyenoord onder 11 en onder 10 ging op bezoek bij Sparta Rotterdam. In deze leeftijdscategorieën staat individuele ontwikkeling voorop. De uitslagen van deze wedstrijden worden derhalve niet gepubliceerd.