Terug naar overzicht Terug

Wat een jaar!


Een terugblik op het maatschappelijke voetbalseizoen 2020 – 2021 door voorzitter Eric van Oosterhout.


We hadden het van tevoren zo mooi bedacht. De laatste bestuursvergadering van Naoberschap United was gepland op de vrijdag tussen de halve finale en de finale van de play-offs. We zouden dan mooi kunnen terugblikken op de prachtige gewonnen halve finale. Om na een goede vergadering ons al te verheugen op een heel mooie finale, die we natuurlijk zouden winnen.

Het liep anders. De laatste bestuursvergadering startte in een wat droevige stemming. We hadden het allemaal gezien. Twee uur lang beukten we op een Bredase muur. Iedereen die heeft gevoetbald, kent dit soort wedstrijden. Het gevoel dat je veel sterker bent, maar dat je er niet doorheen komt. Al speel je tot diep in de nacht, die goal valt niet.

Zo ging het. Hoofdschuddend denken we aan de 35 schoten en 17 hoekschoppen.  Maar gaandeweg sloeg de stemming in het bestuur toch wat om. Wat hadden we een bijzonder seizoen. Het matige spel in de eerste helft, de opleving in februari, het spelen zonder publiek, het leven tussen hoop en vrees.

In dat grillige seizoen ging Naoberschap United door met haar mooie activiteiten. Natuurlijk, het helpt als FC Emmen lekker aan het winnen is. Al is het maar voor het humeur. Tegelijk heeft Naoberschap United ook in een seizoen met pieken en dalen zijn waarde bewezen. De medewerkers lieten keer op keer zien dat je met voetbal en een stadion mooie dingen kan doen voor de mensen. De G-voetballers speelden na coronatijd met meer plezier dan ooit. Hetzelfde gold voor de OldStars. We voetbalden met jonge spelertjes tijdens FC Emmen De Straat Op. Voetballers scoorden in de klas met boekpromotie. We vertelden aan jonge kinderen wat een gezonde leefstijl is. In ‘De Derde helft’ deden we leuke activiteiten met ouderen in of buiten het supportershome. Voor blinden- en slechtzienden verzorgden we gehoorondersteuning op de tribune. En ga zo maar even door. We konden van al dat moois een fraaie film maken die langer dan tien minuten duurde.

Al die activiteiten waren niet mogelijk zonder de fantastische inzet van Jos Schaart en zijn mannen. Met een tomeloze inzet bedachten ze niet alleen heel veel mooie plannen, maar wisten ze ook de plannen in de praktijk om te zetten.
Daar hebben veel Drenten in de wijde omtrek van Emmen van geprofiteerd.

We gaan op naar een volgend seizoen. Via de sociale media heb ik al meegedeeld dat de vergunning voor het kampioensfeest op het Raadhuisplein al is verleend. Houd 20 mei 2022 vrij. Dan kijken we terug op een mooi seizoen FC Emmen en een nog beter seizoen Naoberschap United.

Wat een jaar! We gaan door.

Eric van Oosterhout,
Burgemeester Emmen, voorzitter Naoberschap United