Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing Willem II – FC Emmen


Dit weekend gaat FC Emmen op bezoek bij Willem II in Tilburg. Net als de voorgaande drie wedstrijden zal er op zaterdagavond gespeeld worden, om 18.30 uur wordt er afgetrapt in het Koning Willem II Stadion.


Willem II heeft in de eerste drie wedstrijden zes punten gepakt. Die punten werden allemaal buiten Tilburg gepakt; op de eerste speeldag werd met 1-3 gewonnen van PEC Zwolle en vorige week wonnen de Tilburgers met 2-3 bij Fortuna Sittard op een kletsnat veld. Tussendoor werd in eigen huis met 0-2 verloren van Vitesse.

Van de zes doelpunten die Willem II tot nu toe maakte, kwamen er vier op naam van de Griekse spits Vangelis Pavlidis en hij is daarmee op dit moment topscorer van de eredivisie. Hoofdtrainer Dick Lukkien: “Ze zijn goed uit de startblokken geschoten en hebben het vertrek van Alexander Isak goed kunnen opvangen.”

FC Emmen begon de competitie met twee nederlagen, thuis tegen FC Groningen en uit tegen Ajax. Vorige week werden de eerste drie punten behaald door met 2-0 te winnen van sc Heerenveen.

Eén geweldige overwinning

FC Emmen ging vijf keer eerder op bezoek bij Willem II. De eerste ontmoeting was in het seizoen 1985/1986, toen er met 2-1 werd verloren in Tilburg. Een seizoen later verloren de Emmenaren met 1-0. Nadat Willem II uit de eredivisie degradeerde stond op 11 december 2012 de volgende ontmoeting op het programma. Het werd 5-0 voor de Tilburgers.

De laatste twee ontmoetingen waren ontzettend spannend. Op 18 april 2014 kwam FC Emmen binnen tien minuten op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Tim Siekman, die twintig minuten later ook de 2-1 voor Willem II scoorde met een eigen doelpunt. Drie minuten later werd het weer 2-2 dankzij Kevin Görtz, maar in de tweede helft scoorde ex-Emmenaar Robbie Haemhouts de 3-2 voor Willem II.

De uitwedstrijd van vorig seizoen staat bij vele Emmenaren nog vers in het geheugen. Op zondag 12 mei kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong door Pavlidis en de naar Real Sociedad vertrokken Isak, maar vlak voor rust maakte Luciano Slagveer de aansluitingstreffer. In de tweede helft gingen de Drenten eroverheen dankzij doelpunten van Hilal Ben Moussa en Michael de Leeuw. Met die 2-3 overwinning verzekerde FC Emmen zich van handhaving in de eredivisie.

Jansen op de weg terug

Lukkien kan zaterdag niet beschikken over Anco Jansen, Tom Hiariej, Shani Tarashaj, Ferhat Görgülü, Lorenzo Burnet en Matthias Hamrol. Sergio Peña is speelgerechtigd en zit bij de wedstrijdselectie.

Jansen is inmiddels begonnen met de veldrevalidatie. “Dat hij terug is op het veld, is een boost voor iedereen,” zegt Lukkien. “De testresultaten waren erg goed en dat geeft vertrouwen. Maar we kunnen nog niet zeggen wanneer hij weer inzetbaar zal zijn.”

 

Willem II – FC Emmen
Zaterdag 24 augustus, 18.30 uur
Koning Willem II Stadion
Scheidsrechter: Siemen Mulder