Nipte nederlaag voor FC Emmen in Tilburg

FC Emmen heeft in het Koning Willem II Stadion met 2-1 verloren van Willem II. De Emmenaren kwamen terug van een achterstand, maar gingen door een zondagsschot alsnog met lege handen naar huis.

Het was een moeizaam begin voor FC Emmen. In het eerste kwartier kon de ploeg van Dick Lukkien niet tot het Tilburgse strafschopgebied komen. In de tegenaanval leidde dat tot twee mogelijkheden voor de thuisploeg; een schot van Marios Vrousai en een flipperkast-situatie na een corner.

Na de drinkpauze volgde een goede fase van FC Emmen, maar was er niemand die de trekker kon overhalen. Marko Kolar probeerde dat wel, maar hij zag zijn schot op het nippertje geblokkeerd worden.

Met dertig minuten op de klok kwam linksbuiten Mats Köhlert aan de bal. Hij dribbelde richting het doel zonder dat een Emmenaar kon ingrijpen en mikte in de verre hoek, achter Dennis Telgenkamp: 1-0.

Na dat doelpunt leken de Drenten even van slag te zijn. Er werd veel slordig balverlies geleden en dat maakte het creëren van kansen erg lastig. Vlak voor rust raakte Driess Saddiki nog de paal.

“In de rust heb ik de mannen gevraagd om de schroom van zich af te gooien om er in ieder geval een echte wedstrijd van te maken,” aldus Lukkien op de persconferentie na de wedstrijd. “In de eerste helft haalden we niet ons niveau, we waren erg slordig in de passing.”

De eerste treffer van Kolar

In de tweede helft kwam FC Emmen na een kwartier op gelijke hoogte. Michael de Leeuw werd ten val gebracht door Sebastian Holmén en scheidsrechter Siemen Mulder wees naar de stip. Kolar ging achter de bal staan en schoot beheerst binnen: 1-1.

Daarna had FC Emmen het goede gevoel te pakken. De Leeuw raakte na een goede aanval de paal, waarna Kolar uit de rebound over mikte.

Toch viel de volgende treffer aan de andere kant. Nadat Vangelis Pavlidis vanaf randje zestien nog naast schoot, deed Köhlert dat vanaf ruim 25 meter niet. De Duitser haalde uit een via de onderkant van de lat ging de bal tegen de touwen.

Na het debuut van Sergio Peña, die een kwartier voor tijd inviel voor Michael Chacon, nog twee uitstekende mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. Na een aanval over de linkerkant werden schoten van Kolar en Nikolai Laursen geblokt. Vlak voor tijd gaf Kolar vanaf links laag voor, maar net achter Jafar Arias.

Lukkien: “Ik denk dat het al met al een verdiende nederlaag was, maar het had anders kunnen lopen. De kans van Michael de Leeuw, die de paal raakt, is eigenlijk niet te missen. Hoe het dan had gelopen, weet je nooit. Dan was er misschien meer ruimte gekomen en hadden we daarvan kunnen profiteren. Ik vind dat we veel beter kunnen spelen dan we vanavond hebben gedaan. Maar we hadden zeker een punt kunnen pakken. Dat stemt me hoopvol, want ik heb Willem II tot nu toe goede wedstrijden zien spelen.”

Volgende week krijgt FC Emmen in eigen huis tegen PEC Zwolle de kans om zich te revancheren. Klik hier voor je tickets!

Willem II – FC Emmen: 2-1
33. Köhlert 1-0
58. Kolar 1-1 (pen.)
72. Köhlert 2-1

Schoten: 17-11
Schoten op doel: 6-2
Balbezit: 46-54
Corners: 3-4

Opstelling Willem II: Wellenreuther; Dankerlui, Holmén, Peters, Heerkens; Saddiki, Vrousai, Llonch; Nunnely, Pavlidis (90+2. Gladon), Köhlert (84. McGarry).

Opstelling FC Emmen: Telgenkamp; Bijl, Veendorp, Bakker, Beste; Ugrinic, Chacon (76. Peña); Laursen, De Leeuw, Arias; Kolar (90+2. Quispel).