Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing Heracles Almelo – FC Emmen


FC Emmen komt zaterdagavond om 18.30 in actie op het Erve Asito in Almelo, waar Heracles de tegenstander is. De Drenten gaan voor de tweede overwinning op rij, zo vlak voor de interlandbreak.


Vorige week vrijdag zegevierde de ploeg van Dick Lukkien nog in eigen huis met 3-0 tegen ADO Den Haag. Een overtuigende zege die de ploeg zaterdag een goed vervolg wil geven.

Heracles verloor zondag met 2-0 op bezoek bij AZ, maar won daarvoor drie wedstrijden op rij. FC Twente (2-3), Willem II (4-1) en FC Groningen (1-2) moesten hun meerdere erkennen in de Almeloërs. De ploeg van trainer Frank Wormuth heeft nu elf punten uit acht wedstrijden, vier punten meer dan FC Emmen.

Dick Lukkien vrijdag op de persconferentie: “Ze zijn moeizaam begonnen aan de competitie. Maar ik zie wel een ploeg die knoeperdhard wil werken en een duidelijk spelidee heeft. Daar heb ik wel respect voor. Ze zijn natuurlijk ook wel wat kwijtgeraakt, met Brandley Kuwas en Adrián Dalmau.”

Weinig geluk tegen Heracles

De Emmenaren reisden twintig keer eerder af naar Almelo voor een competitieduel, waarvan één keer in eredivisieverband. In totaal won Emmen vier keer in Almelo en driemaal werd er gelijkgespeeld. De andere dertien wedstrijden gingen verloren.

Ook speelde FC Emmen in 2014 nog een bekerduel tegen Heracles. De Heraclieden wonnen toen met 6-2 in het Polman Stadion. Alexander Bannink en Tim Siekman scoorden toen namens de Drentse formatie.

Vorig seizoen eindigde de confrontatie in Almelo in 2-1. Binnen zeven minuten stond dankzij Kuwas en Kristoffer Peterson al een 2-0 stand op het bord, maar na een kwartier spelen kreeg FC Emmen de wedstrijd in handen. Toch wist alleen Anco Jansen te scoren door een penalty te benutten. Doelman Janis Blaswich werd bekroond tot man van de wedstrijd.

“Het goede spel is geen garantie voor morgen”

Lukkien kan vanwege blessures zaterdag geen beroep doen op Jansen, Matthias Hamrol, Jan-Niklas Beste, Shani Tarashaj, Marko Kolar, Henk Bos en Nick Bakker. Voor die laatste werd vrijdag een vervanger gepresenteerd, namelijk Miguel Araujo. Lukkien: “Vanaf de zomer volgden we hem al. Complimenten aan de club dat ze bij het wegvallen van een belangrijke speler als Nick snel kon schakelen. Dat tekent de ambitie van de club.”

De ziekenboeg is dus nog behoorlijk vol, maar Lukkien ziet het positief in: “Als iedereen fit is dan wordt het echt heel mooi. Je speelt ook geen competitie met elf man, dat blijkt nu wel. Vanaf het begin van dit seizoen zagen we al dat er meer individuele kwaliteit op het veld loopt. De laatste weken valt dat goed. Maar het goede spel van de laatste weken is geen enkele garantie voor morgen.”

 

Heracles Almelo – FC Emmen
Zaterdag 5 oktober, 18.30
Erve Asito
Scheidsrechter: Van der Eijk