Terug naar overzicht Terug

FC Emmen onder 10 neemt driepunter mee naar huis


PEC Zwolle JO19-FC Emmen JO19 3-1
FC Emmen onder 19 heeft de met spanning tegemoet geziene topper tegen PEC Zwolle met 3-1 verloren. De Zwollenaren zijn daarmee FC Emmen onder 19 in de stand gepasseerd. Het was van Emmer zijde bekeken een zeer matig duel, het enige Drentse doelpunt viel ook pas in de voorlaatste minuut. Daarvoor liep FC Emmen voortdurend achter de feite aan, de Zwolse ploeg maakte het spel terwijl FC Emmen er vrijwel nooit in slaagde druk uit te oefenen. In de 11e minuut nam PEC Zwolle de leiding en in de 26e minuut werd daar een tweede treffer aan toegevoegd. Die goal viel op een moment dat FC Emmen iets beter in de wedstrijd leek te komen. Bij FC Emmen was verdediger Amadou van Leeuwen niet geheel fit en werd op zijn positie vervangen door Luciano Carty die de vorige wedstrijden in aanvallend opzicht naam maakte. Maar in de rust gesmede plannen om tot een ommekeer te komen, vielen al na drie minuten in duigen toen PEC Zwolle voor de derde maal scoorde. Een minuut daarna was er nog een kansje voor Joris Adams maar hij had geen succes. Op de eerste en enige treffer van FC Emmen moest tot in de 88e minuut worden gewacht. Het was wel een bijzonder fraaie goal. Een vrije trap van Bjorn Plaggenborg werd door Jeroen Welles vanaf een meter of achttien in een keer gepromoveerd tot een doelpunt. Het was echter een klein doekje voor het bloeden.
FC Emmen JO19: Haak; Carty (84. Ten Cate), Luchies, Dijk, Klaassens, Plaggenborg, Welles, Bolk (75. Slor), Scholte, Adams (67. Van Leeuwen), Caciano (77. Poulina).

AFC ’34 JO17-FC Emmen JO17 2-0 
FC Emmen onder 17 heeft slechte zaken gedaan in de 2e divisie. De ploeg van trainer Björn Zwikker verloor in Alkmaar met 2-0 bij AFC ’34. De Emmenaren wachten na drie speeldagen nog steeds op de eerste overwinning. FC Emmen begon zeer slap aan de wedstrijd en kwam in de eerste minuut al op een 1-0 achterstand. Een afgeslagen corner viel achter doelman Wouter Sibon. FC Emmen onder 17 liep door de snelle achterstand de gehele wedstrijd achter de feiten aan. De tweede helft begon met een aantal positiewijzigingen, maar ook na rust waren de Emmenaren niet bij machte om gelijk te maken. Invaller Jerginio Laken en Jamai Kriekjes waren nog wel gevaarlijk. AFC 34 scoorde in de slotfase de 2-0 en verdiende daarmee de drie punten.
FC Emmen JO17: Wouter Sibon, Damien Zwikker (58. Sebas van der Haar), Dave Funke, Maurice Tinholt (58. Stefan Luik), Jordy Egberts, Vincent de Roo, Thom Hulshof (65. Nigel Teterissa), Tyrell Strik, Joey Roefs (39. Jerginio Laken), Jamai Kriekjes, Djairo Fik (60. Florian Zeqiri).

GVAV Rap. JO15-FC Emmen JO15 0-7
Na een sterk begin met veel kansen kwam FC Emmen in de 8e minuut op voorsprong door Dardan Sehi na een goede voorzet van Hank Bosch en exact een minuut later dezelfde situatie maar dan vanaf de rechterkant met Joel Paulina die deze keer de aangever was op Dardan Sehi die binnen een minuut twee keer scoorde. Hierna volgden er nog heel veel kansen maar deze werden niet benut. In de 25e minuut werd er via een aanval over rechts na een goede voorzet van Cafer Dogan de bal binnen gewerkt met een halve omhaal door Mats Kartoidjojo  en dit leverde de 0-3 ruststand op. In de tweede helft een gretig en goed afjagend FC Emmen met veel balbezit en kansen. In de 40e minuut scoorde Joel Paulina na een goede voorzet door Janiek Jongsma 0-4. In de 45e minuut werd het via na een prima steekbal van Thom Bijkerk, waar een mooie één twee aan vooraf ging, 0-5 door Mats Kartoidjojo. De 0-6 werd wederom gemaakt door Dardan Sehi die heel attent reageerde bij de tweede paal na een goede vooractie ven Thom Bijkerk. Uiteindelijk werd het nog 0-7 en was de doelpuntenmaker, na goed storend werk, wederom Dardan Sehi.

 FC Emmen JO14-NEO JO15 1-2
De onder 14 wist in zijn derde wedstrijd van de competitie niet te winnen. Tegenstander NEO was in De Oude Meerdijk de gelukkige met een nipte 1-2 overwinning. De Emmenaren begonnen aardig aan het duel en gaven niet veel weg, maar kwamen zelf ook niet tot scoren. Na een 0-0 ruststand kwamen de bezoekers na een foutje in de Emmer opbouw op voorsprong. Ondanks deze onverwachte tegenslag bleven de Emmenaren zoeken naar de gelijkmaker, die ook ietwat gelukkig viel. Een hoge voorzet van Yvarion Gorissen werd verkeerd beoordeeld door de NEO-doelman, waarna Finn Hoogeveen er als de kippen bij was om de 1-1 binnen te tikken. In de slotminuut ging het echter alsnog mis; Een vrije bal werd onberispelijk binnen geschoten door de ploeg uit Borne, waardoor de gasten met de volle buit vertrokken.

FC Emmen JO14: Kuiper; Dekker, Ruigrok, Seegers (’50 Jonker), Joseph (’36 Gorissen); ten Napel, Lorist (’50 Ntiharirizwa), Mertens, Hoogeveen; Kriekjes, Swart
Olde Veste ’54 JO11(1)-Emmen JO11(1)/FC Emmen JO10(1) 2-6
Na het gelijke spel van vorige week zou een overwinning zeker van pas komen. FC Emmen JO10-1 schoot uit de startblokken en dit leverde gelijk een aantal kansen op. In de 7de minuut werd het na een goede aanval 0-1 door Luuk Fokkens, FC Emmen bleef druk zetten en kwam door Ronan Oost op 0-2 en in de 15de en 25ste minuut maakte Luuk Fokkens zijn tweede en derde doelpunt. Bij een 0-4 voorsprong bij rust, ging FC Emmen na de rust verder waar het gebleven was. Door mooie aanvallen over meerdere schijven werd er door Ronan Oost in de 37ste en 40ste minuut de voorsprong naar 0-6 gebracht. De laatste 15 minuten verslapte het aan Emmen zijn kant, door niet goed ingrijpen en uit positie lopen wist Olde Veste JO11-1 nog twee keer te scoren. Na zestig minuten floot de scheidsrechter af en kon FC Emmen JO10-1 door een 2-6 zege de drie punten mee te nemen.
fokkens-oost
Luuk Fokkens (links) en Ronan Oost scoorden elk drie goals.
Urk JO13(1)-FC Emmen JO13(1) 1-5
GVAV Rap JO13-FC Emmen JO13(2) 2-2
In de eerste helft speelde de wedstrijd zich meestal op het middenveld af, wat kansje over en weer maar niet goed genoeg voor een doelpunt. Na de rust vielen dan wel de doelpunten. FC Emmen opende de score in de vijfde minuut via Stan Suelman die werd aangespeeld door Silvan Brakel. FC Emmen bleef goed druk zetten met als gevolg een tweede treffer. Silvan Brakel schoot vanaf een meter of twintig raak: 0-2. De stad-Groningers lieten het er echter niet bij zitten en togen ten aanval. In de 13e minuut werd de achterstand verkleind tot 1-2 via een kopbal uit een hoekschop. Zeven minuten later viel de gelijkmaker met een afstandsschot van een meter of twintig. FC Emmen doelman Joris van de Berg was kansloos. In de resterende speeltijd ontstond een grimmig duel want beide ploegen wilde een overwinning. Die opzet slaagde echter niet zodat de eindstand 2-2 werd.
Emmen JO11(2)/FC Emmen JO10(2)-DZOH JO11(1) 2-2