Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – FC Emmen (4 augustus 2018)


Zaterdag 4 augustus sluit FC Emmen de voorbereiding af met een oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Vanzelfsprekend hopen beide teams de voorbereiding te concluderen met een positief resultaat, maar als eredivisionist is FC Emmen natuurlijk favoriet. Het is voor de Drenten de laatste mogelijkheid om volledig ingespeeld te raken, voordat de competitie zondag 12 augustus begint met de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag.


De oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles begint om 15:00 uur op Sportpark De Woldermarck van SV Terwolde, vlakbij Deventer. De kassa gaat om 13:00 uur open, kaarten zijn €3 voor kinderen en €7 voor mensen van 16 jaar of ouder.

FC Emmen en Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles en FC Emmen troffen elkaar natuurlijk vaker, met name in de Eerste Divisie. Van de laatste 5 officiële duels won FC Emmen er 3 en werd het 2 keer een gelijkspel. In 2013 won FC Emmen met 2-0 van de ploeg van toenmalig trainer Erik ten Hag, bij wie onder andere Jan Kromkamp, Quincy Promes en onze eigen Cas Peters in de basis startten.

De laatste ontmoeting in competitieverband, in februari 2018, was een bijzonder spannende wedstrijd. Na een kwartier spelen stuurde Cas Peters in een tegenaanval Alexander Bannink weg, die de bal hard langs de doelman van de Deventenaren schoot. Het lukte FC Emmen niet de 1-0 voorsprong uit te bouwen, ondanks een groot aantal kansen. Toch bleef de 1-0 op het bord staan tot het laatste fluitsignaal, al moest Glenn Bijl helaas met twee gele kaarten het veld vervroegd verlaten.

Naast Cas Peters hebben ook Peter van der Vlag en Gersom Klok een verleden bij Go Ahead Eagles. Bij die club speelt nu Jeroen Veldmate in de verdediging, vorig seizoen nog een belangrijke speler bij FC Emmen.

Een geslaagde voorbereiding

Met deze wedstrijd komt er morgen een eind aan een tot nu toe geslaagde voorbereiding. Er werd door een strafschop weliswaar met 1-0 verloren van Heracles Almelo, maar alle andere wedstrijden werden in het voordeel van FC Emmen beslist. Met name de wedstrijden tegen FC Groningen (0-1 winst) en FC Twente (1-5 winst) stemden trainer Dick Lukkien tevreden. Er wordt over het algemeen weinig weggegeven en aanvallend krijgt het spel steeds meer vorm.

Bekijk hier de laatste ontmoeting tussen FC Emmen en Go Ahead Eagles: