FC Emmen eindigt voorbereiding met gelijkspel tegen Go Ahead Eagles

FC Emmen heeft vanmiddag tegen Go Ahead Eagles de geslaagde voorbereiding afgesloten met een aantrekkelijke wedstrijd die eindigde in een 2-2 gelijkspel. Op het volle sportpark van SV Terwolde opende Glenn Bijl vlak na rust de score, welke werd uitgebouwd door Wouter Marinus. Go Ahead Eagles kwam langszij door doelpunten van invallers Maarten Pouwels en Julius Bliek.

Al in de eerste minuut kwamen twee Emmenaren alleen voor de keeper. Helaas ging de vlag omhoog voor buitenspel, maar de toon was gezet: beide teams begonnen fel en wat opviel was de diepgang bij FC Emmen. In het eerste kwartier had de kersverse eredivisionist het betere van het spel en kreeg het een aantal goede kansen op de openingstreffer. Het feit dat de Drenten een behoorlijk aantal kansen wisten te creëren, biedt zeker hoop met het oog op de eerste competitiewedstrijd van volgende week zondag tegen ADO Den Haag.

De brilstand bleef echter op het bord tot aan de drinkpauze na 23 minuten. Na deze korte pauze lieten ook de Deventenaren, met oud-Emmenaar Jeroen Veldmate als aanvoerder, zich nadrukkelijk zien. Tot de rust was het een over en weer van kansen voor beide ploegen, waarbij het bij FC Emmen vaak bij de laatste bal verkeerd ging. Vlak voor rust raakte Orhan Dzepar via doelman Kjell Scherpen nog de paal, waardoor het ook na 45 minuten nog 0-0 stond.

Doelpunten vallen in de tweede helft

Ook in de tweede helft begon FC Emmen goed en deze keer kreeg het loon naar werken. Glenn Bijl drong vanaf rechts het strafschopgebied binnen en schoot hard raak in de lange hoek. De ploeg van Dick Lukkien hield de bal beter in de ploeg en dit leidde tot kansen voor Wouter Marinus en Glenn Bijl. De 0-2 bleef echter uit en langzamerhand werd Go Ahead Eagles weer gevaarlijker. Toch was het FC Emmen dat scoorde, toen Marinus de bal in de 75ste minuut uit een flipperkast-situatie binnen kon werken.

Dit leek de beslissing te zijn, maar vijf minuten later leidde slordig balverlies van de Emmenaren tot de 1-2. Maarten Pouwels scoorde vanuit een lage voorzet. Ditzelfde gebeurde een minuut later weer, maar deze keer kon Kjell Scherpen redding brengen voor FC Emmen. Er kwamen meer kansen voor beide ploegen en doordat Go Ahead Eagles alles of niets ging spelen, werd het bijna 1-3. Toch werd het in de 90ste minuut 2-2 door een kopbal van verdediger Julius Bliek.

Het was een aantrekkelijke wedstrijd met kansen over en weer, maar FC Emmen liet opnieuw zien in staat te zijn om goed georganiseerd te verdedigen en gezamenlijk druk naar voren te geven. Het creëren van kansen lijkt dit seizoen geen probleem te worden.

Go Ahead Eagles 2 – 2 FC Emmen