Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing FC Emmen 2 – Willem II 2


Afgelopen vrijdag speelde FC Emmen tegen de hekkensluiter van de eredivisie, NAC Breda. Maandagmiddag treedt ook FC Emmen 2 aan tegen de hekkensluiter van de kampioenspoule van de reservecompetitie, namelijk Willem II 2.


De ploeg van trainer Casper Goedkoop is nog altijd ongeslagen in de kampioenspoule. In zes wedstrijden werd er driemaal gewonnen en driemaal gelijkgespeeld. De Drenten staan met twaalf punten op de tweede plaats, met één punt minder dan FC Twente 2. Die ploeg heeft echter wel een wedstrijd meer gespeeld. FC Emmen gaat qua verliespunten samen met PEC Zwolle 2 (vijf gespeeld, negen punten) aan kop.

Vorige week wonnen de Emmenaren knap met 0-2 bij Feyenoord. Wouter Marinus scoorde beide doelpunten voor rust. Kort na de pauze kreeg Dylan Vente rood en mede daardoor kwam die voorsprong niet meer in gevaar.

Bij Willem II is alles anders. De Tilburgers wachten nog altijd op hun eerste overwinning in de kampioenspoule. In zes wedstrijden werden slechts twee punten gepakt, door gelijke spelen thuis tegen ADO Den Haag (1-1) en uit bij NEC (0-0).

Via de hekken van ingang Zuid is de wedstrijd vrij toegankelijk voor publiek. Ook het supportershome is geopend voor een hapje en een drankje.

 

 

FC Emmen 2 – Willem II 2
Maandag 15 april, 14:00 uur
De Oude Meerdijk