Terug naar overzicht Terug

FC Emmen onder 19 wint opnieuw met forse cijfers


FC Emmen JO19-Alexandria ’66 JO19 8-2
FC Emmen onder 19 won voor de derde achtereenvolgende maal met forse cijfers. Met de acht goals tegen het Rotterdamse Alexandria ’66 meegerekend, heeft de ploeg van trainer Bas Sibum negentien doelpunten gescoord in de laatste drie duels. Toch was het tegen Alexandria ’66 geen eenzijdige partij. De gasten, die thuis met 9-0 van de Emmenaren hadden verloren, waren best lastig voor de schotvaardige Emmenaren. Zo kwamen ze met goals kort voor en na de rust terug van een 3-0 achterstand naar 3-2. In de tweede helft werden ze echter met dodelijke Emmer counters om de oren geslagen. In de eerste helft opende Giorney Rojer in de 20e minuut de scoren na daarvoor een dikke kans te hebben gemist. Hetzelfde overkwam hem kort na de 1-0. Steijn Strijker en Luciano Carty zetten de Emmer formatie vervolgens op een 3-0 voorsprong. Dat leek de ruststand te worden maar Alexandria ’66 scoorde tegen. Na de thee verkleinden de gasten de achterstand zelfs tot 3-2. Verder liet de Emmer defensie het niet komen en de voorste linie profiteerde naar hartenlust van de gaten die de opdringende Rotterdammers lieten vallen. Freddy Quispel zorgde voor de 4-2 en 5-2 waarna invaller Jearl Margaritha het halve dozijn volmaakte. In de 91e en 93e minuut in de extra tijd minuut lieten Giorney Rojer en Freddy Quispel de 7-2 en 8-2 aantekenen.
FC Emmen JO19: Jalving: Spijkerman (71. Osazee), Boonstoppel, Luchies, Roosken, Verheul (72. Zwaagstra), Scholte, Strijker, Carty (48. Margaritha), Quispel, Rojer.

DSCF4750_edited

Giorney Rojer scoort hier niet.

DSCF4760_edited

Freddy Quispel gaat de 4-2 scoren.

DSCF4769_edited

Jearl Margaritha (7) tikte de 6-2 binnen.

Alphense Boys JO17-FC Emmen JO17 1-1
FC Emmen o17 bleef voor de vijfde keer achter elkaar ongeslagen, maar vergat wel te winnen in Alphen aan de Rijn. De uitwedstrijd tegen koploper Alphense Boys o17 eindigde in 1-1. Het door blessures gehavende FC Emmen begon goed aan de wedstrijd. Na elf minuten leverde dit via Job Vermeulen dan ook de openingstreffer op. Voor de rust kon aanvoerder Lars Dijk de voorsprong verdubbelen, maar hij kopte over. FC Emmen onder 17 kreeg het na rust moeilijker. Na een uur spelen kwam Alphense Boys op gelijke hoogte, na balverlies op het middenveld. De verdediging liet de nummer tien van Alphense Boys te gemakkelijk passeren, waardoor de bal achter doelman Yme Meijer verdween. In de slotfase kon FC Emmen alsnog de volle buit binnen halen, maar Jeroen Welles raakte met een afstandsschot de lat. In de tegenaanval kwamen de Emmenaren een paar keer goed weg.
FC Emmen onder 17 moet bij de eerste vijf eindigen om ook volgend seizoen weer in de eerste divisie te spelen. Het blijft spannend, waarbij alle teams dicht bij elkaar staan. FC Emmen o17 komt pas op zaterdag 4 mei weer in competitieverband in actie. Dan komt DEM JO17 uit Beverwijk in Emmen op bezoek.
FC Emmen JO17: Yme Meijer, Djairo Fik, Dave Funke, Bjorn Klaassens, Vincent de Roo, Toine Slor (60. Joey Roufs), Lars Dijk, Bjørn Plaggenborg (75. Tom Hulshof), Jairick Poulina, Job Vermeulen, Jeroen Welles (70. Leon Draisma).

image2

Djairo Fik (links) in de verdediging.

welles

Jeroen Welles (rechts) snelt langs een Alphenaar.

FC Emmen JO15-‘d Olde Veste JO15 2-0 
FC Emmen onder 15 speelde een matige wedstrijd met veel balverlies en onnauwkeurige passes. Ondanks dit gegeven kwam FC Emmen nauwelijks in de problemen en creëerde in de eerste tien minuten vier honderd procent kansen. Het duurde tot de 12e minuut voordat FC Emmen scoorde. Jerginio Laken kwam gevaarlijk door via de vleugel en bracht Tim Lemmen in stelling die eenvoudig de 1-0 kon scoren. Het duurde tot de 54e minuut voordat Tyrell Strik de 2-0 binnen kon tikken na opnieuw een voorzet van Jerginio Laken. Bij deze stand bleef het en blijft FC Emmen in de race voor het kampioenschap.
A.s. woensdag speelt FC Emmen om 19.00 uur op de Oude Meerdijk de halve finale van de KNVB-beker tegen Be Quick 1887.
FC Emmen JO15: Sibon, Van der Haar, Zwikker, Egberts, Brouwer, Teterissa, Lemmen (Meijer), Kuik, Laken, Strik, Zeqiri (Lamberink).

FC Emmen JO11(1)-vv Hereenveen JO12(1) 2-1
Vanaf de aftrap maakte Heerenveen duidelijk in Emmen te willen winnen. Het eerste fluitsignaal had nog maar net geklonken of Heerenveen had bijna al de 0-1 op de schoen. De Emmenaren lieten zich echter niet van de wijs brengen en lieten goed voetbal zien. Dit werd beloond in de 13e minuut. Vanuit een hoekschop werd de bal prima door Delano van Coevorden bij de tweede paal ingekopt. De ploegen waren goed aan elkaar gewaagd en aan beide kanten werden kansen gecreëerd. De rust ging echter in met de 1-0 stand. Direct na de rust liet de Emmer doelman Joris van de Berg zich even verrassen maar herstelde zich op het laatste nippertje. Na een kwartier gaf Björn Zoetekouw een lage voorzet. Door een overstapje van Damiën van der Scheer, werd Amadou Doumbouya vrij gespeeld en hij tikte de 2-0 binnen. Direct na de goal leken de gasten op 2-1 te komen maar de treffer werd afgekeurd wegens duwen. De 2-1 kwam er toch toen in de 20e minuut de Emmer doelman door een van richting veranderd schot werd gepasseerd. In de slotfase was er nog een mogelijkheid voor Heerenveen die echter door doelman Joris van de Berg tot hoekschop werd verwerkt. Ook FC Emmen kreeg een bijna kans maar Guus Lutjeboer miste de bal maar net. De drie punten bleven uiteindelijk in Emmen.

FC Emmen JO15(2)-FC Zuidlaren JO15(1) 6-2
FC Emmen JO15(2): Daan de Vree; Dave Smid, Janiek Jongsma, Mats Kartoidjojo, Stijn Scholtens, Hank Bosch, Dardan Sehi, Daan Joesten, Thom Bijlkerk, Quinten Schoo.

FC Emmen JO13(2)-Drachterste Boys JO13(1) 2-1
Jacco Jongschaap, Luc Stegen, Raff ten Voorde, Jeroen Speelman, Hidde Groen, Nino Slijngaard, Maron Pol, Daan Lambers, Rinse Sietsma, Jort Schnoing.