Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing FC Emmen 2 – De Graafschap 2


Maandag 1 oktober hervat FC Emmen 2 de competitie met een wedstrijd tegen De Graafschap 2. De wedstrijd wordt om 18:30 uur gespeeld in stadion De Oude Meerdijk en is voor iedereen vrij toegankelijk via de ingangen naast het hoofdgebouw.


De Emmenaren staan op een knappe tweede plaats in de competitie, met zes punten uit drie wedstrijden. Toch is vooral het doelsaldo opvallend: 15 voor, 1 tegen. Tegenstander De Graafschap heeft drie punten uit drie wedstrijden.

De ploeg van trainer Jan Vreman won de eerste wedstrijd met 4-0 van NEC 2, maar verloor vervolgens met 1-2 van FC Twente 2 en met 0-1 van Heracles Almelo 2. In Emmen moet weer eens gewonnen worden.

Ook de Drenten hebben de laatste wedstrijd verloren. In Deventer werd met 1-0 verloren van Go Ahead Eagles. Trainer Casper Goedkoop zag desondanks genoeg aanknopingspunten, want met name in de tweede helft kreeg FC Emmen 2 genoeg kansen om de stand gelijk te brengen. “Gezien de kansen had het ook 3-3 kunnen worden,” concludeerde Goedkoop.

De eerste twee wedstrijden van de Emmenaren werden echter gemakkelijk gewonnen. De uitwedstrijd tegen Achilles’29 2 eindigde in 0-11, met vijf doelpunten van Jafar Arias. Een week later werd in stadion De Oude Meerdijk met 4-0 gewonnen van PEC Zwolle 2.

Beide hoofdmachten hebben elkaar al ontmoet in de eredivisie, in Emmen werd het toen 1-1. Een teleurstellend resultaat voor Dick Lukkien en zijn ploeg, want FC Emmen had duidelijk het overwicht. Dat is voor de Emmenaren een extra reden om komende maandag vol voor de winst te gaan.

FC Emmen 2 – De Graafschap 2
Maandag 1 oktober, 18:30 uur
Stadion De Oude Meerdijk