Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing FC Emmen – PEC Zwolle


Vrijdagavond opent FC Emmen het eredivisieweekend met een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Vanaf 20.00 uur zullen de teams strijden om voor beide ploegen welkome punten.


Na de mooie 2-0 overwinning tegen sc Heerenveen, verloor de ploeg van Dick Lukkien vorig weekend nipt met 2-1 van Willem II en de oefenmeester was daar allerminst tevreden over: “Ik had gezegd dat we een dramatische eerste helft hadden gespeeld, maar nadat ik de wedstrijd had teruggezien vond ik de beginfase wel oké. We hebben niet laten zien wat we kunnen, maar het was ook niet dramatisch. Gewoon slordig, van beide kanten.”

Tegenstander PEC Zwolle draait nog niet optimaal. Onder leiding van de nieuwe trainer John Stegeman speelden de Zwollenaren vorig weekend thuis met 2-2 gelijk tegen Sparta. Het was het eerste punt voor PEC deze competitie, want eerder werd verloren van Vitesse (3-0), FC Utrecht (3-1) en Willem II (1-3).

Meer dan vijftig officiële duels

FC Emmen en PEC Zwolle troffen elkaar al 53 keer eerder in officiële duels: 46 keer stonden de clubs tegenover elkaar in de competitie, drie keer in het bekertoernooi en vier keer in de nacompetitie.

De Drenten wisten zes van de 23 competitieduels in Emmen te winnen. Acht keer werd er gelijkgespeeld, negen keer verloren. Zo ook vorig seizoen, toen Rick Dekker op een regenachtige zondag na een half uur de enige treffer van de wedstrijd scoorde namens de Zwollenaren. Het was een ongelukkige wedstrijd voor de Drenten, die op basis van de kansen eker een punt hadden verdiend.

In de voorbereiding stonden FC Emmen en PEC Zwolle ook al tegenover elkaar, op het veld van CVV Germanicus in Coevorden. Kort na rust scoorde Stanley Elbers (inmiddels op huurbasis bij RKC) namens PEC Zwolle de 0-1, maar binnen vijf minuten trok Marko Kolar de stand gelijk.

De ploegen waren aan elkaar gewaagd en dat verwacht Lukkien vrijdag ook te zien: “Ik denk dat PEC Zwolle tot hetzelfde rijtje ploegen behoort als FC Emmen. Het is een directe concurrent.”

Ook voor én na de wedstrijd activiteiten

Vrijdag is het #HIERKOMIKWEG-plein bij het stadion vanaf 18.00 uur geopend met muziek van Davey van der Sluis, eten en drinken en veel gezelligheid. Speciaal voor kinderen is er weer een kinderplein met onder andere een gladiatoren-gevecht, stropdas-schieten, het FC Emmen-springkussen, onze mascotte SIBI, FC Emmen-schmink en nog veel meer.

Na de wedstrijd worden er dankzij Autopalace tijdens de ereronde 40 ballen door de spelers het publiek in geschoten. Let dus goed op en probeer er een te vangen!

 

FC Emmen – PEC Zwolle
Vrijdag 30 augustus, 20.00 uur
De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Van den Kerkhof