FC Emmen ongelukkig onderuit tegen PEC Zwolle

In een zenuwslopende wedstrijd heeft FC Emmen ietwat ongelukkig met 1-3 verloren van PEC Zwolle. Die eindstand stond tijdens de rust al op het bord, al waren er ook in de tweede helft nog genoeg mogelijkheden.

FC Emmen begon goed aan de wedstrijd en maakte al heel snel de openingstreffer. Uit een goede hoekschop van Nikolai Laursen kon Nick Bakker binnentikken: 1-0.

Kort daarna werd het bijna 2-0, nadat Laursen na een goede aanval via Jafar Arias en Jan-Niklas Beste vlak voor het Zwolse doel op een verdediger stuitte.

Uit het niets kwam PEC Zwolle langszij. Een diepe bal werd teruggelegd op Dennis Johnsen. Het schot van de linksbuiten werd gepakt door Dennis Telgenkamp, maar belandde via de voet van Keziah Veendorp opnieuw bij Johnsen. Hij schoot de bal in het lege doel: 1-1.

Emmen was even in de war door die treffer en kreeg er nog een om de oren. Veendorp probeerde de diepgaande Thomas Bruns van de bal te houden, maar de middenvelder was eerder bij de bal en tikte binnen.

Johnsen raakte vervolgens nog de lat, maar daarna werden de Emmenaren weer wakker. Laursen zorgde met een vrije trap voor paniek en Arias schoot via een Zwollenaar voorlangs.

Toch was het weer Zwolle dat scoorde. Slordig balverlies op het middenveld zorgde ervoor dat de bezoekers met veel spelers richting het Drentse doel konden. In eerste instantie kon Telgenkamp nog redding brengen, maar via de lat kon Iliass Bel Hassani alsnog binnenschieten: 1-3.

Vlak voor rust werd een kopbal van Michael de Leeuw nog van de lijn gehaald, waardoor de Emmenaren met een zuur gevoel de kleedkamer opzochten.

Geen doelpunten meer na rust

Ook in de tweede helft zochten de Drenten meteen de aanval. Sergio Peña schoot over, Veendorp kopte over en PEC-doelman Xavier Mous moest zich strekken na een kopbal van Arias. Daarna werd de bal ook nog eens van de lijn gehaald.

In het laatste kwartier ging de Drentse storm wat liggen. Wel waren er genoeg mogelijkheden op de aansluitingstreffer, met name uit corners. PEC Zwolle verdedigde zeer gegroepeerd en probeerde in de omschakeling gevaarlijk te worden, maar doelpunten bleven aan beide kanten uit.

Voor FC Emmen volgen nu twee weken zonder wedstrijd, tot de uitwedstrijd tegen FC Utrecht op zaterdag 14 september. Laursen (Denemarken Onder 21) en Arias (Curaçao) komen wel in actie tijdens de interlandperiode.

FC Emmen – PEC Zwolle: 1-3