Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing PSV – FC Emmen


Zaterdagavond staat er een reis naar Eindhoven op het programma voor het team van Dick Lukkien. Met aanvoerder Anco Jansen weer bij de wedstrijdselectie zal er om 20.00 uur worden afgetrapt in het Phillips Stadion.


Selectie
Zoals benoemd zit Jansen weer bij de selectie. Net als vorige week zijn Michael de Leeuw, Collin Seedorf, Ferhat Görgülü, Ben Scholte en Shani Tarashaj er niet bij. Leon Sopić sluit zich aan bij deze namen en is ook niet fit genoeg om minuten te maken morgen. Verder zullen er geen veranderingen plaatsvinden in de wedstrijdselectie ten opzichte van vorige week.

De wedstrijd
“We spelen morgen tegen een ploeg die behoort tot de traditionele top 3 en ik verwacht ze dit seizoen ook niet buiten deze top 3,” start Lukkien. “Het zal een heel lastige wedstrijd gaan worden en wij zullen boven onszelf uit moeten stijgen om een resultaat te halen. Uiteraard hebben wij hier wel een plan voor.”

PSV heeft een nieuwe trainer in Roger Schmidt en hij brengt een nieuwe speelstijl met zich mee. “Hierop hebben wij ons goed voorbereid. Er zit heel veel aanvallende kwaliteit waar wij ons goed op moeten instellen,” aldus onze hoofdtrainer.

Historie tegen PSV
Het zal voor Emmen pas de tweede keer zijn dat er een eredivisiewedstrijd wordt gespeeld in het Phillips Stadion. De twee ploegen troffen eind vorige eeuw tweemaal in het bekertoernooi, hierin was PSV twee maal de sterkste.

De uitwedstrijd in Eindhoven was eigenlijk de eerstvolgende wedstrijd vorig seizoen, maar zoals iedereen weet maakte het coronavirus hier een eind aan. De eerste keer liep voor FC Emmen niet zo prettig af, met een 6-0 uitslag was PSV de grote winnaar.

De wedstrijden in eigen huis tegen PSV geven aan dat Emmen niet kansloos hoeft te zijn. In het eerste jaar maakte Niklas Pedersen zich ongekend populair tegen PSV door als invaller twee keer te scoren en zo een punt over te houden aan de wedstrijd. En afgelopen seizoen was het Glenn Bijl die vanaf de middenlijn de 2-1 voor Emmen maakte, maar helaas werd deze goal afgekeurd door de VAR en eindigde ook deze pot, thuis tegen PSV, in een gelijkspel.

Geen uitsupporters
De selectie zal het morgen moeten doen zonder de aanwezigheid en steun van onze supporters. Door de maatregelen omtrent het coronavirus mogen er geen supporters mee naar de uitwedstrijden.

Na een week waarbij er veel aandacht uitging naar andere dingen dan voetbal in en rondom de club, zal morgen de aandacht voor honderd procent op PSV moeten liggen.

Assistent-trainer Bas Sibum zal zaterdag niet op de bank zitten. Hij heeft geen klachten, maar is wel positief getest op het coronavirus.

PSV – FC Emmen
Zaterdag 19 september 2020, 20.00 uur
Phillips Stadion
Scheidsrechter: Van den Kerkhof