Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing sc Heerenveen – FC Emmen


Aankomende zaterdagavond reist FC Emmen af naar Friesland. Om 21.00 uur staat de wedstrijd tegen de huidige nummer zes van de eredivisie op het programma: sc Heerenveen. 

Selectie
In aanloop naar het zesde competitieduel moet Dick Lukkien een aantal tegenslagen verwerken. Marko Kolar, Anco Jansen en Ricardo van Rhijn zitten niet bij de wedstrijdselectie. De hoofdtrainer zegt daar zelf het volgende over: “Het is natuurlijk een enorme tegenvaller. Ricardo is erg goed uit de wedstrijd gekomen, maar het schoot hem deze week in zijn rug. Morgen is te vroeg voor hem. Marko moet naar verwachting nog een week langer wachten om volledig wedstrijdfit te zijn.”

Jansen speelde vorige week voor het eerst sinds lange tijd weer in de basis, maar kwam niet geheel ongeschonden uit de wedstrijd. “Het zijn wat lichte klachten, hierdoor heeft hij maar weinig kunnen trainen deze week en is hij is morgen niet inzetbaar,” aldus Lukkien.

De blessures stellen Lukkien voor het eerst dit seizoen voor lastige keuzes: “Door de blessures van deze spelers moet je weer even goed nadenken. We hebben deze week meerdere opties getraind en ik heb er op dit moment een goed gevoel bij. Ik heb alle vertrouwen in de spelers die op het veld zullen staan.”

Tegenstander 
Heerenveen is uitstekend aan het seizoen begonnen. Met tien punten uit vijf wedstrijden staat de ploeg van trainer Johnny Jansen op een zesde plek op de ranglijst. Ook Lukkien ziet de kwaliteiten van de Friezen: “Ze hebben een heel goede ploeg. Met het duo Henk en Joey Veerman hebben ze twee goede spelers in huis, ook Mitchel van Bergen is een speler met heel veel dreiging. Daar zullen wij op voorbereid moeten zijn.”

Heerenveen verloor fors van Ajax (5-1), maar Lukkien verwacht daar geen voordeel uit te halen: “Dat kan uit in Amsterdam een keer gebeuren, ik verwacht niet dat Heerenveen hierdoor in de war is gebracht. Ze zullen morgen scherp zijn, maar ik ga altijd uit van onze eigen kracht en denk dat we een goede kans hebben. We gaan voor de winst.”

Historie 
Aankomende zaterdag zal de achttiende keer worden dat de ploegen tegenover elkaar staan in competitieverband. In Heerenveen spreken de statistieken nog niet in het voordeel van FC Emmen, van de negen wedstrijden in Friesland werd er twee keer gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en vijf keer verloren.

Bij de uitwedstrijd in Heerenveen zullen de gedachten van veel Emmen-supporters nog een keertje teruggaan naar 1990. De wedstrijd waarin Emmen op één goal na de promotie naar de eredivisie misliep.

Vorig jaar ging de wedstrijd in Heerenveen niet door, omdat de competitie vervroegd werd stilgelegd. De laatste ontmoeting bij sc Heerenveen eindigde in een gelijkspel, in de 88ste minuut kopte Reuven Niemeijer de 1-1 binnen namens FC Emmen.

Het zal zaterdag een relatief korte busreis worden voor de mannen van Lukkien, we hopen op de eerste driepunter van het seizoen.

sc Heerenveen – FC Emmen
Zaterdag 24 oktober, 21.00 uur
Abe Lenstra Stadion
Scheidsrechter: Van der Eijk