Terug naar overzicht Terug

Sportieve kick off Scoren voor Gezondheid op basisscholen!Afgelopen week is het project Scoren voor Gezondheid succesvol van start gegaan bij verschillende basisscholen in de gemeente Emmen. In totaal doen er twaalf basisscholen mee aan Scoren voor Gezondheid, verdeeld over de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen.

Tijdens de kick-off tekenen de leerlingen een eigen ‘gezondheidscontract’ in het bijzijn van mascotte SIBI. Door het ondertekenen van het contract beloven de leerlingen om de komende twintig weken een gezonde leefstijl na te streven. Nadat alle leerlingen hun contract hadden ondertekend, was het tijd voor leuke activiteiten op het schoolplein.

De activiteiten staan in het teken van conditie, kracht en lenigheid. Zo worden de kinderen onder andere uitgedaagd om zo snel mogelijk een bepaalde afstand te rennen. Daarnaast staan de activiteiten ook in het teken van voetbal. Iedereen krijgt de kans om te scoren in het FC Emmen-opblaasdoel!

Vanaf het moment van ondertekenen begonnen de twintig weken van Scoren voor Gezondheid. Basisschoolleerlingen tussen de 9 en 12 jaar gaan aan de slag met een speciaal lesprogramma. Aan de hand van een speciaal ontwikkeld werkboek leren de kinderen allerlei dingen over gezonde voeding en beweging. Zo leren ze eten uit de schijf van vijf en ontdekken ze op welke manieren je kunt bewegen. Op de fiets naar school gaan is bijvoorbeeld al een vorm van beweging! Na de twintig weken Scoren voor Gezondheid vindt er een feestelijke afsluiting plaats. Als het mogelijk is in verband met het coronavirus, zal dit in het stadion van FC Emmen zijn.

Scoren voor Gezondheid laat kinderen op een leuke manier kennis maken met gezonde voeding en beweging. Het doel is om het percentage overgewicht onder kinderen in de regio te reduceren, want het is bewezen dat dit in de regio Zuidoost-Drenthe een groot probleem is bij kinderen op de basisschool.

Het leefstijlprogramma wordt mogelijk gemaakt door samenwerkingen met Kans voor de Veenkoloniën, EFDN, Erasmus+ en de gemeenten Emmen, Borger-Odoorn en Coevorden.