Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing FC Emmen – FC Utrecht


Dinsdagavond staat de laatste wedstrijd van 2020 op het programma voor FC Emmen. In stadion De Oude Meerdijk ontvangen de Emmenaren FC Utrecht.

Selectie
Na één wedstrijd te hebben gemist door een positieve coronatest, is Lucas Bernadou weer van de partij. Nieuws waar hoofdtrainer Dick Lukkien blij van wordt: “Afgelopen donderdag baalde ik behoorlijk van het nieuws dat Lucas positief was, hij zat in een goede fase en ik wou hem graag gebruiken tegen PEC. Dus dat hij nu weer mee mag doen is erg goed nieuws.”

Ook keert Michael de Leeuw voorlopig terug in de wedstrijdselectie, al is nog niet zeker of hij dinsdagavond kan spelen. De Leeuw maakte dit seizoen al vijf doelpunten en is daarmee de topscorer van FC Emmen: “Uiteraard zijn we blij dat Michael er weer bij is. Het is een speler die het hele seizoen al zijn niveau haalt, hij kan het team met zijn speelstijl mee op sleeptouw nemen en is heel belangrijk met zijn doelpunten. Als het aan hem lag speelde hij vrijdag in Zwolle ook, maar dat was onverantwoordelijk geweest. Het zegt wel iets over zijn gedrevenheid.” 

Er is in aanloop naar de wedstrijd tegen FC Utrecht nog één twijfelgeval; Nikolai Laursen verliet maandag vroegtijdig de training en het is nog onduidelijk of hij inzetbaar zal zijn.

Tegenstander
Met FC Utrecht treft FC Emmen de nummer tien van de competitie. De ploeg van trainer René Hake (van 2010 tot 2012 nog werkzaam bij FC Emmen) had zich de competitiestart waarschijnlijk ook anders voorgesteld. De Domstedelingen wisten de laatste acht wedstrijden niet te winnen en zullen deze reeks aanstaande dinsdag willen doorbreken in Emmen. Afgelopen zaterdag speelde de ploeg in Utrecht met 1-1 gelijk tegen Fortuna Sittard.

Historie
Dinsdagavond wordt pas de tweede keer dat de Utrechters naar Emmen komen. De eerste keer was in het debuutseizoen van FC Emmen en toen wist Emmen te winnen met 2-0. Beide doelpuntenmakers van toen spelen nog steeds in het rood en wit: Michael de Leeuw en Keziah Veendorp. Die laatste maakte destijds een prachtig doelpunt door met links vanaf randje zestien in de kruising te mikken. Inmiddels heeft Veendorp 99 officiële wedstrijden achter zijn naam staan, tegen Utrecht zou hij zijn honderdste kunnen spelen.

Het eind van 2020
FC Emmen sluit dinsdag het voetbaljaar 2020 af. Het jaar begon erg goed voor de Emmenaren. Toen de competitie in het voorjaar werd stilgelegd door de coronamaatregelen, stond de ploeg van Lukkien op de twaalfde plek met 32 punten uit 26 wedstrijden. De laatste wedstrijd van vorig seizoen was FC Emmen – VVV-Venlo (3-0), de daaropvolgende thuiswedstrijd – tegen FC Utrecht – ging niet door.

In 2020 speelde FC Emmen 23 officiële wedstrijden, hiervan werden er zes gewonnen, zeven gelijkgespeeld en tien verloren. Dinsdagavond wordt de 24ste en dus laatste wedstrijd van het jaar waarin FC Emmen er alles aan doet om 2020 met een driepunter af te sluiten.

Wedstrijdselectie
Wiedwald, Telgenkamp, Van der Lei, Veendorp, Bakker, Araujo, Jansen, Tibbling, De Leeuw, Kolar, Peña, Laursen, Gorgülü, Avdijaj, Scholte, Chacon, Ben Moussa, Cavlan, Bijl, Bernadou, De Vos en Van Rhijn.

FC Emmen – FC Utrecht
Dinsdag 22 december, 18.45 uur
De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Bax