Emmen sluit 2020 af met nederlaag ondanks wereldgoals

In een enerverend duel heeft FC Emmen met 2-3 verloren van FC Utrecht. Wél mooie doelpunten en een debutant aan Emmen-zijde, maar geen resultaat.

De bezoekers lieten meteen van zich horen en waren tweemaal dichtbij een treffer in de openingsfase. Al na één minuut kopte Justin Hoogma naast uit een hoekschop. Even later dook Mimoun Mahi op achter de Drentse verdediging, maar zijn hakje ging naast.

Vijf minuten later was Emmen, bij wie Keziah Veendorp zijn honderdste officiële wedstrijd in dienst van de club speelde, voor het eerst gevaarlijk. Caner Cavlan en Sergio Peña combineerden aan de linkerkant richting de achterlijn, maar vanaf daar wist Cavlan geen medespeler voor het doel te vinden. Vervolgens was Glenn Bijl nog tweemaal dichtbij een treffer; eerst met een kopbal uit een hoekschop, vervolgens met een afstandsschot.

Toen kwamen de Utrechters op voorsprong. Eljero Elia combineerde via Sander van de Streek naar het midden en schoot laag en hard de 0-1 tegen de touwen.

De Emmenaren leken zich snel te herstellen toen Anco Jansen vanaf randje zestien kon schieten, maar zijn schot ging naast. Hij verdiende echter wel een vrije trap op randje zestien. Specialisten als Bijl en Peña stonden achter de bal, maar het was Miguel Araujo die de vrije trap nam. En hoe. Piekfijn schoot hij de bal over de muur in de kruising van de korte hoek: 1-1!

Het bleef een open wedstrijd. Zo kreeg Bart Ramselaar een kans vanaf links, maar hij schoot oog in oog met Dennis Telgenkamp over het doel. Daarna was raakte Lucas Bernadou namens de Emmenaren met een hard schot de bovenkant van de lat.

Vlak voor rust probeerde de Fransman het opnieuw. Hij raakte opnieuw het aluminium, maar ditmaal ging de bal via de binnenkant van de paal het doel in. De tweede wonderschone goal van de avond voor de Drenten.

Emmen kan voorsprong niet vasthouden
Ook na rust kwam het eerste wapenfeit van de bezoekers, al kwam het van de voet van Nick Bakker. Een pass van Van der Streek ging richting het vijfmetergebied, waar Bakker de bal toucheerde. Met een uitstekende reflex voorkwam Telgenkamp een eigen doelpunt.

Een kwartier na rust viel de gelijkmaker alsnog. Gyrano Kerk gaf laag voor vanaf de rechterkant en bij de tweede paal tikte Joris van Overeem de 2-2 binnen.

Met Donis Avdijaj en Sekou Sidibe in de ploeg voor Jansen en Marko Kolar, ging de ploeg van Dick Lukkien op zoek naar een nieuwe voorsprong. Avdijaj was al snel dichtbij, toen hij via Bijl een voorzet van Ricardo van Rhijn voor zijn voeten kreeg. Het schot dat de Kosovaarse Duitser produceerde ging echter net naast.

Meteen daarna viel de treffer aan de andere kant. Bij een lage voorzet vanaf rechts was invaller Adrian Dalmau eerder bij de bal dan Araujo en bij de eerste paal was het raak voor de bezoekers: 2-3.

Wat volgde was het eredivisiedebuut van Ben Scholte, die inviel voor Bakker. Met hem in de ploeg zochten de Emmenaren naar de gelijkmaker. Zo was Avdijaj met een laag schot in de korte hoek gevaarlijk en kwam Scholte dichtbij het doel in balbezit, maar hij aarzelde net wat te lang. In de extra tijd probeerde de thuisploeg het nog met meer opportunisme, maar zonder succes.

Door de nederlaag gaat FC Emmen de winterstop in als hekkensluiter van de eredivisie. Van de laatste vier wedstrijden bleven de Emmenaren driemaal ongeslagen. Na de winterstop wacht op zaterdag 9 januari een thuiswedstrijd tegen FC Twente.

FC Emmen – FC Utrecht: 2-3