Terug naar overzicht Terug

Volop plezier bij de eerste speelronde van de Bijzondere Eredivisie!


Op zondag 26 september was het dan eindelijk zo ver, de eerste speelronde van het seizoen in de Bijzondere Eredivisie. In alle vroegte verzamelden de spelers, speelsters en begeleidingsstaf zich op De Oude Meerdijk waar zij, net zoals de eerste selectie altijd doet, in de FC Emmen-spelersbus stapten om te vertrekken richting Doetinchem.


Als echte profs kwam het FC Emmen G-voetbalteam aan bij stadion De Vijverberg van De Graafschap. Gedurende de dag stonden er drie wedstrijden op het programma, er werd gespeeld tegen VVV-Venlo, De Graafschap en SC Cambuur.

Het nieuwe seizoen werd afgetrapt tegen VVV-Venlo. Op het prachtige grasveld in stadion De Vijverberg ging het gelijk op tussen FC Emmen en VVV-Venlo. FC Emmen speelde een sterke wedstrijd en dat werd beloond. Uiteindelijk won FC Emmen met 3-2 en zo stapten zij als winnaar van het veld. Na een korte rustpauze stond alweer de tweede wedstrijd op het programma, ditmaal tegen De Graafschap. Al snel werd duidelijk dat FC Emmen de bovenliggende partij was. FC Emmen was fysiek sterker en zo kwam er een grote overwinning op het scorebord te staan: 5-0!

De laatste wedstrijd werd gespeeld tegen SC Cambuur. Wederom kwam FC Emmen sterk voor de dag. Met goed voetbal was het bij de rust al 3-1 in het voordeel van de Emmenaren. Ook in de tweede helft bleef FC Emmen goed voetballen en werd de score zelfs verder uitgebreid naar een 6-1 overwinning. Al met al een fantastische dag met drie overwinningen en dus negen punten uit drie wedstrijden.

Met een grote glimlach op de gezichten stapten de spelers weer in de spelersbus. Tijdens de terugreis werd er nog lang nagenoten van de eerste speelronde en de drie overwinningen. Op 31 oktober komt het FC Emmen G-voetbalteam weer in actie in de Bijzondere Eredivisie. Dan reist het af naar Deventer voor een speelronde bij Go Ahead Eagles.

De Bijzondere Eredivisie is een initiatief van Het Gehandicapte Kind, mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij.

Foto’s van Erik Spiekman: