Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing FC Volendam – FC Emmen


Het bekeravontuur voor FC Emmen gaat dinsdagavond van start. De Emmenaren gaan op bezoek bij Volendam en zullen gesteund worden door meer dan 90 supporters in het gastenvak. Om 20.00 uur zal er afgetrapt worden in het Kras Stadion.

Selectie
De Drenten wonnen zes van de laatste zeven competitiewedstrijden en willen graag deze lijn verder voortzetten. Makkelijk zal dat in ieder geval niet worden, op bezoek bij koploper FC Volendam die vijf punten meer heeft dan FC Emmen. Maar de ploeg van Dick Lukkien presteert goed in uitwedstrijden; de laatste vier uitwedstrijden werden allemaal gewonnen en een vijfde op rij zal de ploeg een ronde verder brengen in het bekertoernooi.

Tegen Roda JC werd afgelopen zaterdag een 1-2 overwinning geboekt. Jari Vlak en een eigen doelpunt van Stefano Marzo zorgden voor de drie punten. De wedstrijd zelf was niet spectaculair, maar de punten zijn binnen en daar gaat het om, beseft ook assistent-trainer Casper Goedkoop, die ons te woord stond in plaats van de zieke Lukkien: “We stonden goed compact en gaven weinig weg. Tegen Helmond Sport en FC Eindhoven waren we beter, maar verloren we. Nu was het andersom en dat heb je toch liever.”

Het drukke programma, met drie wedstrijden in zeven dagen, vraagt veel van de spelers. Toch ziet Goedkoop dat het qua fitheid goed gaat met de ploeg – ook met spelers die op de weg terug zijn. “Reda Kharchouch herstelt voortvarend. Hopelijk kan hij volgende week maandag wat minuten maken bij de reserves tegen sc Heerenveen”, aldus Goedkoop. Peet Bijen staat ook weer op het veld, maar zit nog niet bij de wedstrijdselectie. Vanwege blessureleed is Lentini Caciano ook nog afwezig.

Tegenstander
FC Volendam staat bovenaan in de competitie en is momenteel tien duels op rij ongeslagen. Vrijdagavond wisten de Volendammers met 0-1 te winnen bij Jong AZ. Het enige doelpunt kwam op naam van Daryl van Mieghem, die na een goede actie van oud-Emmenaar Boy Deul eenvoudig kon afronden.

In de vorm van Robert Mühren heeft FC Volendam een gevaarlijke spits in de gelederen. Mühren scoorde al negen keer dit seizoen en gaf ook nog eens vier assists. De thuisploeg scoorde dit seizoen al 29 keer in twaalf wedstrijden, het meeste van alle ploegen in de Keuken Kampioen Divisie.

“We gaan naar de koploper toe en dat zijn ze niet voor niets. Ze spelen goed voetbal, maar ik dicht ons zeker kansen toe. Iedere ronde die je verder komt is belangrijk voor de club, dus daar gaan we morgen alles aan doen”, zegt Goedkoop.

Historie
In het bekertoernooi troffen beide ploegen elkaar nog nooit. Wel ging Emmen 21 keer eerder op bezoek in het Vissersdorp. Twaalf keer won de thuisploeg, het werd drie keer gelijk en zesmaal won de Drentse formatie. Opvallend is dat de Emmenaren de laatste drie ontmoetingen allemaal wisten te winnen.

Op 24 november 2017 was de laatste onderlinge confrontatie in Volendam, het werd toen 2-3. Doelpuntenmakers waren destijds Cas Peters, Jeroen Veldmate en Michiel Hemmen. De grootste overwinning boekte de Drentse formatie op 22 november 2013. Het werd toen maar liefst 1-5 voor Emmen door doelpunten van Anmar Almubaraki, Henny Schilder (eigen doelpunt), Wout Weghorst, Quenten Martinus en Alexander Bannink.

Voor eerdergenoemde Boy Deul en Jari Vlak zal de wedstrijd een bijzonder tintje hebben. Vlak speelde in het verleden 73 wedstrijden voor de Volendammers, totdat hij in januari 2021 in Emmen tekende. Deul speelde als creatieve middenvelder in totaal 63 wedstrijden voor onze club. Hij scoorde daarin achttien keer en bereidde ook nog eens veertien doelpunten voor.

FC Volendam – FC Emmen
Dinsdag 26 oktober, 20.00 uur
Kras Stadion
Scheidsrechter: Manschot