Emmen bekert door ten koste van Volendam

FC Emmen heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de TOTO KNVB-beker door met 0-3 te winnen op bezoek bij FC Volendam, de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Alle goals werden na rust gescoord.

Dick Lukkien stuurde een aantal andere spelers het veld in dan de afgelopen duels. Zo begon Keziah Veendorp centraal achterin naast Miguel Araujo en speelden Joël van Kaam en Mitch Apau als respectievelijk rechts- en linksback. Oussama El Azzouzi verving Lucas Bernadou naast aanvoerder Jari Vlak. Voorin begon Jasin Assehnoun op links in plaats van Peter van Ooijen, die op tien speelde in plaats van Azzeddine Toufiqui.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang. Beide ploegen speelden wat afwachtend en in het eerste half uur waren er dan ook geen grote kansen. Rui Mendes en Van Ooijen zagen hun schoten geblokkeerd worden, Assehnoun schoot ver naast en later werd een veelbelovende aanval teruggefloten wegens buitenspel.

Na een half uur volgde de eerste en enige kans van de eerste helft. Robert Mühren kopte een voorzet terug richting Daryl van Mieghem. Laatstgenoemde haalde uit, maar Michael Brouwer bracht redding met een uitstekende reflex.

Een heerlijke tweede helft
De tweede helft speelden de Emmenaren richting de ruim negentig meegereisde supporters en ineens gebeurde er veel en veel meer. Al na zeven minuten combineerden Vlak, El Azzouzi en Jeredy Hilterman op de helft van FC Volendam, totdat Vlak de loopactie van Mendes beloonde met een geweldige steekpass. De Duitse Portugees omspeelde de doelman en schoot beheerst binnen: 0-1.

De Volendammers gingen op zoek naar een antwoord met pogingen vanaf randje zestien en één van rechtsback Denso Kasius van grote afstand. Later was Calvin Twigt al glijdend dichtbij de gelijkmaker, maar Brouwer was snel bij de grond en redde.

Even later was het aan de andere kant weer raak. Assehnoun ontving de bal van El Azzouzi aan de linkerkant dichtbij de achterlijn. Hij speelde zijn tegenstander Alex Plat de bal tussen de benen door en schoot vervolgens snoeihard de 0-2 tegen de touwen.

Nadat Mike Eerdhuijzen voorlangs kopte en Hilterman nog op de Volendamse keeper stuitte, was het vlak voor tijd opnieuw raak – en opnieuw in het voordeel van de Drenten. Het was Araujo die de loopactie van Mendes zag en hij bereikte hem door de lucht. Mendes wipte de bal over de keeper heen en bracht zo de stand op 0-3, wat tevens de eindstand was.

De overwinning betekent dat FC Emmen zich ten koste van FC Volendam plaatst voor de tweede ronde van de TOTO KNVB-beker. Zaterdagavond is de loting. Vrijdagavond hervat FC Emmen de competitie met een thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo, de vrije verkoop voor dit duel is gestart.

FC Volendam – FC Emmen: 0-3
53. Mendes 0-1
79. Assehnoun 0-2
89. Mendes 0-3

FC Volendam: Stanković; Kasius, B. Plat, Mirani, James (76. Eerdhuijzen); Twigt, Ben Sallam (63. Antonioli), Deul (46. A. Plat); Van Mieghem, Mühren (46. El Kadiri), Kaars (63. Zeefuik).

FC Emmen: Brouwer; Van Kaam, Araujo, Veendorp, Apau; Vlak, El Azzouzi; Mendes (90. Slor), Van Ooijen, Assehnoun; Hilterman.