Terug naar overzicht Terug

Vitesse, De Graafschap en RKC Waalwijk op bezoek in Emmen


Op zondag 27 november stond de regionale uitwisseling voor de tweede fase van de Talenten van de Toekomst op het programma. Bij FC Emmen werden andere Community Champions-clubs Vitesse, De Graafschap en RKC Waalwijk ontvangen. In totaal 120 deelnemers vonden hun weg naar De Oude Meerdijk.


Ochtendprogramma
De dag werd afgetrapt met een openingswoord van Eric van Oosterhout, burgemeester van de gemeente Emmen en voorzitter van FC Emmen Naoberschap. Aansluitend op de aftrap vervolgden alle deelnemers met diverse inspirerende workshops.

De eerste workshop werd gegeven door ex-gedetineerde, Niel Brinkhuis. Hier vertelde hij over zijn criminele verleden, hoe hij in eerste instantie in de gevangenis terecht is gekomen, maar ook hoe hij stap voor stap uit de criminaliteit wist te stappen. Een aangrijpend verhaal waar de deelnemers van alle clubs van onder de indruk waren geraakt. Aan het einde van zijn verhaal gaf hij de deelnemers dat iedereen talenten heeft en dat je altijd in jezelf moet geloven.

De volgende workshop werd gegeven door rolstoeltennisser Tom Egberink uit Dalen. Tom heeft verschillende medailles gewonnen in zijn carrière, nam deel aan de paralympische spelen en heeft op verschillende wereldkampioenschappen gespeeld. Hij deelde vooral zijn kennis over het omgaan met tegenslagen en het stellen van doelen. Uiteraard kregen de deelnemers ook even de tijd om op de foto te gaan met de gewonnen medailles van Tom.

De derde workshop stond onder leiding van Bundled. Dit is een internationale organisatie die de belangen van eSporters vertegenwoordigt en FC Emmen ook verder helpt met de sportieve en commerciële ontwikkeling van eSports. Tijdens de workshop kregen de deelnemers inzicht in wat er allemaal komt kijken als je eSporter bent, maar ook hoe je gamen kunt combineren met een gezonde leefstijl. 

Tot slot werd de laatste (actieve) workshop gegeven door een weerbaarheidscoach van team Bastov uit Meppel. De deelnemers werden hier uitgedaagd om zelf je grenzen durven aan te geven. Dat gebeurde door bijvoorbeeld recht op elkaar af te lopen en op een bepaalde afstand van elkaar stop te durven roepen. De training werd afgesloten met sparren. Dat gebeurde zonder bokshandschoenen, maar door elkaar op de schouder te proberen aan te tikken.

Middagprogramma
Na een ochtend vol interessante workshops konden de deelnemers, begeleiders, sprekers en organisatie gezamenlijk genieten van een lunch. De lunch was volledig klaargemaakt door deelnemers van het maatschappelijke project Life Goals Emmen. De dames stonden de hele ochtend in de keuken van stadion De Oude Meerdijk om alle broodjes te smeren en lunchpakketjes samen te stellen. De intensieve, maar bovenal leerzame, dag werd afgesloten met een onderling voetbaltoernooi in het stadion.