Terug naar overzicht Terug

Leerlingen FC Emmen School dromen tijdens rondleiding


Een bijzondere dag voor veel jonge leerlingen van de FC Emmen School. Afgelopen week kregen de leerlingen namelijk een uniek inkijkje in stadion De Oude Meerdijk. Tijdens een rondleiding door het stadion van FC Emmen namen de kinderen een kijkje achter de schermen van de betaald voetbalclub.  


Vol vreugde en enthousiasme kwamen de kinderen met hun leerkrachten aan bij de hoofdingang van het stadion. Veel leerlingen weten dat FC Emmen haar thuiswedstrijden speelt op De Oude Meerdijk, maar zijn zich niet bewust wat voor faciliteiten een voetbalstadion nog meer heeft.

Na het bezoeken van verschillende skyboxen, lounges en het spelershome mochten de leerlingen voor deze speciale gelegenheid ook de kleedkamer van het eerste elftal bekijken. Het was zichtbaar dat de kinderen behoorlijk onder de indruk waren om te zien waar hun voetbalhelden zich omkleden voor en na een wedstrijd. Daarnaast werd het uitvak, de fitnessruimte, het museum en het washok van FC Emmen-materiaalman Karel bezocht. Tot slot kon een bezoekje aan het feestvak van de Brigata Fanatico niet ontbreken en zongen de kinderen uit volle borst mee met het clublied van FC Emmen. Het kan niet anders dan dat FC Emmen er een aantal fanatieke fans bij heeft. Een sprintje over het kunstgras waar normaal de FC Emmen-spelers over het veld rennen deed de kinderen alleen maar meer dromen om hier later ook te staan.

Gedurende de rondleiding streden de leerlingen ook nog eens tegen andere scholen. In verschillende ruimtes troffen ze opdrachten die ze zo snel mogelijk moesten uitvoeren. De winnende school ontvangt nog voor elke leerling een leuke prijs.