Terug naar overzicht Terug

'Vier goals was eigenlijk te weinig'


Wat Joop Gall betrof had de score hoger moeten uitvallen. ,,Dat is een kritische noot die ik nog kan maken”, zei de Emmer coach na afloop van het gedenkwaardige duel in de Venlose Koel. ,,De aanloop naar deze wedstrijd werd al verstoord door de buspech en dan is het maar afwachten hoe het valt. Allerlei dingen die je normaal kort voor een wedstrijd doet moesten nu achterwege blijven. Maar in de derde minuut werden we door die strafschop en rode kaart in het zadel geholpen en die snelle 0-1 voelde natuurlijk wel prettig. Maar hoe we het vervolgens aanvankelijk uitspeelden deed denken aan vorig seizoen uit bij FC Dordrecht toen we een soortgelijke situatie kregen en de wedstrijd nog verloren ook. Het was zaak in de organisatie te blijven voetballen, de bal rond spelen en geen domme dingen doen. Op een dood moment kan er echter altijd nog iets gebeuren en dat geschiedde dus ook met de vrije trap van Danny Post. In de rust hebben we er op gehamerd professioneel met de wedstrijd om te gaan. Ondanks met twee man meer moesten we echter nog voortdurend scherp blijven. Maar op het einde hadden we natuurlijk meer moeten scoren want vier is te weinig.”


De trieste aftocht van Gaby Jallo.

Sander Rozema (links) en Luis Pedro (rechts) zijn het oneens.

Marko Meerits raakte geblesseerd maar kon verder spelen.

Cas Peters kan juichen nadat hij de 1-3 scoorde (Foto’s: Bennie Wolbers).

Op het personele vlak kreeg FC Emmen een tegenslag te verwerken met de blessure van Gaby Jallo. ,,Dat is een fikse domper natuurlijk. Het voorval tussen Luis Pedro en Sander Rozema had natuurlijk met emotie te maken maar daar gaan we aanstaande maandag nog wel aandacht aan besteden”. aldus Gall.

VVV collega Maurice Steijn strooide niet met verwijten naar zijn spelers en ook niet naar de arbiter. ,,Na drie minuten verloren we onze beste man en dan hoop je dat de organisatie goed blijft en hopen op een uitval. Maar dat is niet gelukt. Dan krijg je ook nog een tweede rode kaart na een domme overtreding van Promes. Dat gooide feitelijk de wedstrijd in het slot. Jammer voor ons uiteraard want ik had voor het eerst een fitte groep en we hadden gezien de andere uitslagen medekoploper kunnen zijn.”

VVV-Venlo-FC Emmen 1-4. 6. Bannink 0-1 (strafschop), 20. Post 1-1, 41. Olijve 1-2, 79. Peters 1-3, 90. Altheer (eigen doel) 1-4. Scheidsrechter: Lindhout. Rode kaart: 3. Mäempäá (VVV), 53. Promes (VVV). Gele kaart: Joppen, Wolters, Wintjes (VVV), Seip (FC Emmen). Toeschouwers: 4058.
VVV-Venlo: Mäempäá; Fleuren, Balkestein, Promes, Joppen, Altheer, Kruijsen, Post, Wolters (85. Nwofor), Khalouta, Otsu (6. Wintjes).
FC Emmen: Meerits; Bakkati, Luis Pedro, Seiop, Jallo (53. Almeida), Olijve, Bannink, Rozema, Resida (76. Deul), Bergkamp, Peters (81. Laghmouchi).