FC Emmen pakt drie punten in bizarre wedstrijd

VVV-Venlo-FC Emmen op vrijdag 29 augustus 2014 gaat de boeken in als wellicht de meest bizarre wedstrijd, zeker wat de Emmenaren betreft, in de club geschiedenis. Het was een avond vol drama waarin elke minuut wel iets gebeurde maar met een voor FC Emmen een happy end omdat met een 4-1 overwinning op zak de terugreis kon worden aanvaard. Het was nog even de vraag in welke bus maar ook dat liep goed af.

Een greep uit de gebeurtenissen:

Op de heenweg is een niet functionerende deur van de touringcar spelbreker. Er moet in allerijl andere vervoermiddelen bijeen worden gezocht om tijdig in Venlo te komen. De basisspelers gaan als eerste en alles komt nog net op tijd in het stadion maar van een goede voorbereiding is geen sprake. Een verzoek om wat later te beginnen wordt afgewezen.

3e minuut: Scheidsrechter Allard Lindhout toont zich geen thuisfluiter en wijst na een overtreding van VVV doelman Niki Mäenpää op Roland Bergkamp resoluut naar de stip en trekt de rode kaart.  VVV moet een veldspeler wisselen en dat wordt de Japanner Uche Otsu tot ontzetting van de tientallen Japanse meisjes die hem elke wedstrijd begeleiden.

Frank Olijve haalt uit voor de 1-2

FC Emmen krijgt de 1-1 te incasseren door Danny Post.

Sander Rozema krijgt instructies van de zijlijn.

6e minuut: Alexander Bannink schiet koeltjes de strafschop binnen: 0-1. Het is zijn derde van het seizoen.

20e minuut: FC Emmen speelt het overwicht niet goed uit en krijgt via Danny Post de 1-1, na een voorzet van randy Wolters, om de oren.

33e minuut: hard schot van Randy Wolters gestopt door Marko Meerits.
40e minuut: Jerold Promes laat de kans op 2-1 liggen, hij kopt in goede positie over.

40e minuut. Luis Pedro krijgt na slordig uitverdedigen terechtwijzing van aanvoerder Sander Rozema en ontploft bijkans. Hij moet door medespelers uit de buurt van Rozema worden gehouden.

41e minuut: Frank Olijve probeert het eens van afstand en de bal vliegt er in: 1-2.
45e minuut; Luis Pedro weigert verzoenend gebaar van Rozema.
46e minuut: Na goede gesprekken in de pauze is de rust hersteld.

VVV doelman Danny Wintjes had het druk.

Said Bakkati had geschiedenis kunnen schrijven.

Einde goed, al goed (Foto’s: Gerrit Rijkens).

51e minuut: Gaby Jallo raakt geblesseerd. Dader Guus Joppen krijgt geel maar Jallo wordt per brancard afgevoerd en blijkt een sleutelbeen te hebben gebroken. Herstel zal vermoedelijk zes weken duren.

53e minuut: VVV verdediger Jerold Promes krijgt rood na overtreding op Roland Bergkamp. Tussen de bedrijven door is ook nog geel voor Marcel Seip en de Limburgers Randy Wolters en tweede doelman Danny Wintjes. FC Emmen heeft vervolgens moeite met twee man meer de wedstrijd rustig uit te spelen.

69e minuut: Cas Peters stuit in 1-op-1 situatie op de uitstekende doelman Wintjes.
79e minuut: Cas Peters maakt de kans nu wel af: 1-3.
81e minuut: Roland Bergkamp lijkt op weg naar zijn eerste competitiegoal maar het wordt net niet.
87. Said Bakkati gaat alleen op de keeper af en lijkt zijn allereerste goal in het betaalde voetbal te scoren maar Wintjes stopt zijn inzet.
 90e minuut: Jeffrey Altheer werkt de bal na een voorzet van Elson Almeida in eigen doel: 1-4.

Na het laatste fluitsignaal raken enkele VVV supporters van de kook en de politie moet alert zijn.
De bus van FC Emmen is intussen gerepareerd maar enkele spelers opperen dat het wellicht beter is voortaan in taxibusjes de uitreizen te doen. Humor na een bizarre avond.