Vervelende nederlaag in Helmond

FC Emmen is er niet in geslaagd een resultaat te behalen op bezoek bij Helmond Sport. In het SolarUnie Stadion eindigde de onderlinge krachtmeting in 1-0 voor de thuisploeg.

In de openingsfase waren het vooral de Emmenaren die de weg naar voren zochten, maar ze wisten het doel nog weinig te bereiken. Vaak liep een aanval halverwege de Helmondse helft spaak en het was dan ook logisch dat de eerste doelpoging er een van afstand was; Jari Vlak schoot vanaf ongeveer twintig meter naast.

Halverwege de eerste helft werd het beter en kwamen er kansen. Nadat eerst twee goede voorzetten van Arnaud Luzayadio richting Ben Scholte de doelman nog niet aan het werk konden zetten, deed Jeredy Hilterman even later wel. Met een mooie steekpass speelde Teun Bijleveld de spits aan de zijkant van het strafschopgebied vrij, maar zijn pegel belandde via doelman Mike Havekotte in het zijnet.

De Drenten bleven drukken en dat leverde gevaar op voor het Brabantse doel. Na een goede actie van Scholte, die sterk aan de bal bleef en meegaf op Vlak, kon laatstgenoemde opnieuw van afstand uithalen. Ditmaal rolde de bal een paar centimeter naast de paal, wellicht mede doordat een verdediger de bal nog toucheerde. Uit de daarop volgende hoekschop kopte Hilterman over.

Een vroege tegenvaller
Na rust leek de ploeg van Dick Lukkien goed uit de kleedkamer te komen. De bal bleef goed in de ploeg en er kwam dreiging vanaf de zijkanten, maar bij de eerste uitbraak van Helmond was het meteen raak. Jules Houttequiet kreeg veel ruimte aan de linkerkant en leverde een voorzet op maat af bij Jellert van Landschoot, die vrij kon inkoppen: 1-0. Een minuut later werd het zelfs bijna 2-0, ware het niet dat Arno van Keilegom oog in oog met Michael Brouwer naast schoot.

Een kwartier later kwamen kreeg FC Emmen drie mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. Eerst was het na een mooie aanval over vier schijven uiteindelijk Bijleveld die het van dichtbij probeerde maar op de keeper stuitte. Een minuut later moest de sluitpost zich strekken op een inzet van Peter Van Ooijen. En nadat Joël van Kaam en Azzeddine Toufiqui in de ploeg waren gekomen voor Luzayadio en Vlak, stuitte ook Van Kaam van heel dichtbij op de Helmondse doelman.

In het laatste kwartier speelde het spel zich vrijwel alleen op de helft van de thuisploeg af, die met man en macht de voorsprong probeerde te verdedigen. Het maakte het creëren van kansen bepaald niet eenvoudig voor de ploeg van Lukkien. De bal werd veelvuldig ingebracht vanaf de zijkanten, maar telkens viel deze niet goed voor een Drentse aanvaller en dus bleef het bij 1-0.

De nederlaag betekent dat de Emmenaren blijven steken op vier punten uit vijf wedstrijden. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen MVV, dat zondag eerst nog tegen Telstar speelt.

Helmond Sport – FC Emmen: 1-0
48. Houttequiet 1-0

Helmond Sport: Havekotte; Reith, De Bie, Van der Meer, Van der Sluijs; Lion, Van Landschoot; Van Keilegom, Bosiers (73. Fosu-Mensah), Houttequiet (66. Seys (87. Vereijken)); Goselink.

FC Emmen: Brouwer; Luzayadio (64. Van Kaam), Miguel, Veldmate, Hardeveld; Vlak (64. Toufiqui), Bernadou (87. Hoffrogge); Bijleveld, Scholte (76. Slor), Van Ooijen; Hilterman.