Terug naar overzicht Terug

Verhuurde Milos doet FC Emmen de das om


Dat uitgerekend Milos Malenovic als scherprechter optrad was een tikkeltje navrant. In dienst van FC Emmen speelde hij mondjesmaat mede omdat hij voortdurend aan het revalideren was. De club was in de winterstop genegen hem te verhuren zodat hij ergens anders speeltijd kon krijgen en zijn nieuwe club werd dus BV Veendam. Tegen FC Emmen mocht hij elf minuten voor tijd invallen voor de geblesseerde Mitch Apau en kreeg twee minuten voor tijd de bal min of meer per abuis voor de voet en schoot van dichtbij raak. Vervolgens viel hij geblesseerd uit maar het leed voor FC Emmen was al geschied.
Voor een goed gevuld Univé stadion met ruim vijfduizend kijkers was het een redelijk in een behoorlijk tempo uitgevoerd schouwspel. In tegenstelling tot alle voorgaande derby’s in Emmen in de jaren beginnend met 2 waren de doelpunten echter schaars. De kansen waren er echter wel hoewel niet in overdreven mate. FC Emmen begon met kansjes voor Eldrigde Rojer en een schot vanaf grote afstand van Hans Denissen. BV Veendam kreeg na achttien minuten spelen een uitstekende mogelijkheid toen Michael de Leeuw halverwege het strafschopgebied vrij opdook maar zijn schot werd nog net door Johnny de Vries geblokkeerd. Anco Jansen en Marnix Kolder deden daarna nog van zich spreken maar de beste mogelijkheid was voor Sander Rozema. De verdediger kreeg de bal na een een vrije trap panklaar op het hoofd gelegd maar kopte rakelings over. Kort daarvoor moest FC Emmen een forse aderlating incasseren door het uitvallen van Eldridge Rojer die een ultieme poging om een te hard gegeven pass op te pikken met een blessure moest bekopen. Invaller Jeffrey de Visscher had een maand wegens een blessure niet gespeeld en miste duidelijk ritme. Op slag van rust kreeg FC Emmen nog twee aardige doelkansen, eerst belandde een voorzet van Guus de Vries op de lat en kort daarna schoot Hans Denissen in een wirwar van spelers tegen Sander Rozema op.


 

Verzorger Jan Haak probeert tevergeefs Eldridge Rojer op te lappen.

 

Ruud ter Heide heeft Pavel Cmovs in de rug (Foto’s Boudewijn Benting)


FC Emmen begon na de pauze eigenlijk best redelijk. Eerst eindigde een goede actie van Tjaronn Chery, die daarna sterk zou terugvallen, met een schot in de Veendammer muur en Jeffrey de Visscher brak op rechts door maar leverde een totaal mislukte voorzet af. Maar dat waren voorlopig de laatste oprispingen van de Emmer voorwaartsen. BV Veendam nam het intiatief over met mogelijkheden voor Cruz Vicente, Lambooy en Kolder en kreeg bovendien steun van Emmenaar Bart de Groot. De normaliter centrale verdediger was omdat de gasten met twee spitsen speelden opgeschoven naar het middenveld en deed dat naar behoren. Ruim een kwartier voor tijd ging hij echter over de schreef wat hem op een directe rode kaart van scheidsrechter Kuipers kwam te staan. Ongeveer ter hoogte van de middenlijn haalde hij Marnix Kolder onderuit en op de rode prent was weinig aan te merken. Het was na het uitvallen van Rojer de tweede tegenslag voor FC Emmen.

 

Rood voor Bart de Groot (derde van rechts, foto: Gerrit Rijkens)

 

Tjaronn Chery wordt afgeremd (Foto: Boudewijn Benting).

Door de pressie van de gasten in de slotfase kreeg FC Emmen counterkansen en eentje daarvan had een beter lot verdiend. Invaller Randy Wolters ging door tot de achterlijn maar deed net iets te laat afstand van de bal waardoor een prima kans verloren ging. Kort daarna viel dan de enige en dus beslissende treffer. Het was druk in het strafschopgebied van FC Emmen en een schot van Michael de Leeuw kon nog door doelman Harm Zeinstra worden weggewerkt. De bal belandde echter voor de voeten van Milos Malenovic die vervolgens uitzinnig van vreugde de treffer vierde.
Door de nederlaag deed FC Emmen natuurlijk geen goede zaken in de vierde periode maar kansloos is het zeker nog niet. Komende vrijdag zal echter wel van Fortuna Sittard moeten worden gewonnen om de ambities nog in stand te kunnen houden.
 FC Emmen-BV Veendam 0-1. 88. Malenovic 0-1. Scheidsrechter: Kuipers. Rode kaart: 72. De Groot (FC Emmen). Gele kaart: Görtz, Johnny de Vries, Zimmerman (FC Emmen), Michael Jansen (BV Veendam). Toeschouwers: 5434.
FC Emmen: Zeinstra; Görtz, De Groot, Zimmerman, Guus de Vries, Johnny de Vries, Chery, Shayesteh (84. Wolters), Denissen (75. Velda), Ter Heide, Rojer (38. De Visscher).
BV Veendam: Van der Vlag; Cijntje, Rozema, Cmov, Michael Jansen, Lambooy, De Leeuw, Cruz Vicente, Apau (79. Malenovic, 90. Loohuis), Anco Jansen, Kolder.