Terug naar overzicht Terug

FC Emmen is zeer gemotiveerd voor derby


En, niet geheel onbelangrijk, staat daarnaast het kampioenschap van Drenthe/Oost Groningen op het spel. Die titel staat nog geheel open want de eerste wedstrijd dit seizoen tussen deze twee rivalen eindigde in 1-1.


FC Emmen-trainer René Hake denkt dat het een wedstrijd gaat worden waarin alle facetten van het voetbal terug te vinden zullen zijn. ,,De groep is zeer gemotiveerd en voelt zelf aan dat er zeker iets moois mogelijk is. Hopelijk komt er veel publiek want daar doe je het tenslotte toch ook voor. Zowel FC Emmen als BV Veendam zullen toch goed moeten presteren. De Veendammers voor hun plaats op de ranglijst en wij gezien onze positie in de vierde periode. Dat geeft denk ik toch wel een bepaalde druk. Een echte derby zal het worden en dat is toch mooi dat je die mag spelen. Een uitslag is gewoon niet te voorspellen, daarvoor spelen te veel elementen mee in deze wedstrijd.’’

De ploeg van René Hake neemt momenteel de twaalfde plaats in terwijl de Veendammers acht plaatsen hoger op de ladder staan.  Dat zou de gasten dus tot favoriet bestempelen. ,,Gezien de stand kun je BV Veendam inderdaad als favoriet beschouwen’’, meent Hake. ,,Maar ik denk dat collega Joop Gall dat niet zal zeggen. Voor hem lijkt de stand op de ranglijst belangrijker dan de periode. Je zult volgens mij toch minimaal 18, 19 punten moeten halen om deze periode te winnen.’’

Bij FC Emmen ontbreken de grieperige Marcel Piesche plus Erik van der Ven en Jeffrey de Visscher die wel weer meetrainen maar nog niet wedstrijdfit zijn.

 

René Hake wijst doelman Harm Zeinstra er op dat het belangrijk is de nul te houden.

 

 Veendam-supporters bezorgden de afgelopen nacht een wasmachine met daarbij een tekst gericht aan materiaalman Karel Hilbrands. FC Emmen gaat er echter vanuit dat na negentig minuten de Veendammers van kleur verschieten.