Verdienstelijk gelijkspel C-jeugd tegen FC Twente

Heerenveen/Emmen C2-FC Twente C1 2-2 (beker)
Al in de eerste minuut kreeg de Emmer formatie een prima kans maar kon deze niet benutten. Daarna was het FC Twente dat het spelbeeld bepaalde. FC Emmen doelman Vincent Beugelink kreeg het druk maar hield zijn doel schoon afgezien van een schot van afstand van de Twentse verdediger Hoogma dat buiten bereik van doelman Vincent Beugelink doel trof: 0-1.  De gasten slaagden er daarna ook nog in om uit een vrije trap de paal te raken.Na de hervatting aanvankelijk hetzelfde spelbeeld met een sterker FC Twente dat wordt getraind door de ook in Emmen nog bekende Rik Platvoet. In de 39e minuut werd het 0-2 toen doelman Beugelink een pegel van afstand kon keren maar niet klemvast kreeg. De Twentse spits Nijhuis maakte het karwei vervolgens af. FC Emmen gooide daarna de schroom een beetje van zich af. Een eerste kans was een indirecte vrije trap in het strafschopgebied van FC Twente maar die werd afgesloten met een slecht schot van Frank Fokke. Vervolgens was het de beurt aan Matthijs Hensens. Eerst kreeg hij een gele kaart om kort daarna een hoekschop zo goed als ineens in te schieten: 1-2. De Emmer verdediger Daniel Sanafikha gaf het laatste zetje. Een kleine tien minuten nadien werd het zelfs gelijk. Een vrije trap vanaf de Emmer helft bereikte Matthijs Hensens die halverwege de Twentse helft de bal over de doelman lepelde: 2-2. Zeven minuten voor het einde kreeg de beste Twentse speler Moussah een rode kaart en kwamen er nog kansen op de 3-2. Matthijs Hensens was er tot twee maal toe dichtbij maar was onfortuinlijk in de afwerking waardoor het 2-2 bleef.
Heerenveen/Emmen C2: Beugelink; Levon van Dijk, Sanafikha, Komduur, Uineken, Blekkink, Fokke, Hensens, Jan Scholten (50. Lambers), Roelof van Dijk (65. Harms), Jochem Scholten.

FC Zwolle D1-Heerenveen/Emmen D2 2-1 (beker)
Omdat de D-pupillen evenals de Emmer C-jeugd kansloos waren voor de poulezege gebruikte coach Robert Bos de wedstrijd om de spelers die normaal minder speeltijd krijgen aan de bak te laten komen. Dat ging in de eerste helft aanvankelijk niet goed want het eerste kwartier was bijzonder rommelig. Daarna liep het tot aan de rust redelijk met kansjes voor Thom Scheper en Dami Gerding. De Emmenaren slaagden er tien minuten na de pauze in om op voorsprong te komen met Thom Scheper als afwerker. Zes minuten later maakte FC Zwolle gelijk. In het resterende deel van het duel zakte FC Emmen af naar een te laag niveau om de thuisclub te kunnen verontrusten. Drie minuten voor tijd grepen de Zwollenaren de winst door een treffer na een hoekschop: 2-1.
Heerenveen/Emmen D2: Roy Schepers (31. Kjell Scherpen); Hoogeveen, Engbers, Muusse (31. Seubers), Timmer, Hindriks (31. Berends), Gerding, Van der Meulen, Gerdes, Thom Scheper, Roosken (31. Gierveld).