Terug naar overzicht Terug

Verdiende zege FC Emmen op stadgenoot WKE


De ongeveer zevenhonderd nieuwsgierigen waren vooral benieuwd hoe de kwaliteitsverhouding tussen de twee Emmer topploegen was. WKE timmerde immers nogal aan de weg met een fiks aantal nieuwe spelers terwijl FC Emmen voor een deel nog steeds zoekende is. FC Emmen was echter zeker in de eerste helft toen het met een ‘eigen elftal’ speelde de betere ploeg tegen een WKE dat duidelijk niet het aantal trainingsuren in de benen had dan de formatie van trainer René Hake. Interessant bij FC Emmen was het optreden van een aantal gastspelers. In de eerste helft stonden Matthieu Yannick Bemba en Elson Rosario Almeida in de beginformatie en beiden maakten indruk. Bemba, een van het exotische eiland Guadaloupe afkomstige middenvelder die de laatste twee seizoenen op Cyprus heeft gespeeld, was een middenvelder met overzicht. Almeida liet al eerder in het duel tegen de werkloze profs van de VVCS zien over veel kwaliteit te beschikken en deed dat tegen WKE opnieuw. De uit de beloften van FC Utrecht afkomstige Almeida zorgt met zijn snelheid voor dreiging vanaf de zijkanten en met zijn zelfvertrouwen is niets mis. Na een uur spelen kwam er met Jacub Hronec een derde proefspeler binnen de lijnen van het hoofdveld van WKE dat nog steeds op de beloofde kunstgrasmat wacht. Hronec is een pas 18-jarige Slowaak die in het tweede team van Birmingham City heeft gespeeld. Een talent maar of hij een directe versterking zou zijn, is een tweede. Michal Mravec bleef geblesseerd aan de kant, met hem wil FC Emmen in gesprek over een dienstverband. Dat laatste wilde FC Emmen ook met Cenk Uguz en bood hem een tweejarig contract aan. De overschrijving van HSC ’21 naar FC Emmen komt echter niet rond omdat de transfertermijn was verstreken.
Trainer René Hake heeft inmiddels een redelijk beeld wat de proefspelers kunnen brengen en hoopt dat de club op korte termijn spijkers met koppen gaat slaan. Wat met het oog op de snel naderende competitiestart en de flinterdunne eigen selectie ook zeer wenselijk is.


 

Elson Almeida zet voor, rechts Erwin Buurmeijer.

 
Ruud ter Heide legt aan. Geheel links Almar Doek en rechts Martijn Doldersum (Foto’s Boudewijn Benting).

WKE, dat Guus de Vries en Robert Fik miste, kende een prima start want rechterspits Jan Hoooiveld opende in de zevende minuut de score. Hij kapte zich keurig vrij en schoot met links in de bovenhoek. Het antwoord van FC Emmen, zonder Bart de Groot, Kay Velda en Jeffrey de Visscher, kwam vijf minuten later via een fraai afstandsschot van Almeida. Halverwege mikte Ruud ter Heide net over en kort daarop was Almeida na een lange uittrap van doelman Harmen Kuperus bijna succesvol. Tien minuten voor de thee werd een gave voorzet van Almeida koppend door Ruud ter Heide verzilverd tot de 1-2.
Na de pauze oefende WKE even behoorlijk wat druk op de Emmer defensie uit zonder dat het tot echte schade leidde. Spits Ruud ter Heide kreeg vervolgens de kans om een hattrick te scoren. Zijn fraaie koptreffer werd wegens buitenspel afgekeurd. In de 56e minuut mikte de Emmer aanvoerder op de paal en weer twee minuten later schoot hij voorlangs. De aanvalsleider van FC Emmen kon echter op een goede wedstrijd terugblikken ondanks het missen van een aantal scoringskansen. Na een uur spelen begon aan beide kanten het grote wisselen en begon het publiek zo langzamerhand naar het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Holties te verlangen.

 

WKE doelman Diederik Bangma grijpt in.

 

Matthieu Bemba (14) lijkt hands te maken.

 

Jacub Hronec wordt door Erwin Buurmeijer op de huid gezeten (Foto’s FC Emmen Media).


WKE-FC Emmen 1-2. 7. Hooiveld 1-0, 12. Almeida 1-1, 35. Ter Heide 1-2. Scheidsrechter: Holties. Toeschouwers: 700.
WKE: Bangma; Doek, Holband (46. Zimmerman), Doldersum, Lip, Demeijer, Jongsma (63. Van der Slot), Buurmeijer (75. Koops), Zwikker, Hooiveld (63. Bruinsma), Oosting (60. Buurke). 
FC Emmen: Kuperus; Kunst, Görtz, Fischer (71. Otigba), Rustenberg (77. Koenders), Bemba (62. Hronec), De Vries (77.Shayesteh), Poldervaart (71. Seymonsson), Almeida, Ter Heide (77. Valpoort), Wolters (62. Huntink).