Terug naar overzicht Terug

Veel plezier tijdens Bijzondere Eredivisie speelronde in Deventer!


Op zondag 31 oktober stond de tweede speelronde van Bijzondere Eredivisie op het programma. Ditmaal werd er afgereisd naar Deventer. Bij amateurvereniging DVV Go Ahead, vlakbij het stadion van Go Ahead Eagles, werd er gespeeld tegen Go Ahead Eagles, NEC Nijmegen en De Graafschap. Het werd opnieuw een dag die bol stond van plezier en spannende wedstrijden.


In tegenstelling tot de eerste speelronde hoefden de spelers en begeleiders van het FC Emmen G-voetbalteam deze keer niet zo vroeg op te staan. Met opgewekte gezichten stapten we om 11.30 uur in de FC Emmen-spelersbus. Niet alleen had iedereen er heel veel zin in, ook de drie gewonnen wedstrijden tijdens de eerste speelronde van de Bijzondere Eredivisie in Doetinchem zorgden voor veel zelfvertrouwen.

Go Ahead Eagles
De tweede speelronde werd afgetrapt tegen Go Ahead Eagles. Al snel bleek dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Toch was het FC Emmen dat op voorsprong kwam. Met een prachtige boogbal verschalkte Bart Blonk de keeper van Go Ahead Eagles: 0-1. Het was het teken voor Go Ahead Eagles om een tandje erbij te doen. Dat resulteerde in de gelijkmaker en zelfs een voorsprong: 1-1 en 2-1. Ondanks dat FC Emmen nog alles uit de kast haalde om de gelijkmaker te maken, won Go Ahead Eagles de wedstrijd.

NEC Nijmegen
Omdat de keeper Julian Castaign te veel last had van zijn duim nadat hij redding moest brengen in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles, besloot doelpuntenmaker Bart Blonk de keepershandschoenen aan te trekken. NEC Nijmegen trok het initiatief direct naar zich toe. Het resulteerde in de 1-0, 2-0 en zelfs de 3-0. Toch kwam FC Emmen terug in de wedstrijd. Via de ingevallen Julian Castaign – niet als keeper maar als veldspeler – werd het 3-1. FC Emmen probeerde nog dichterbij te komen, maar daarvoor was er helaas nog te weinig tijd.

De Graafschap
De laatste wedstrijd van deze speelronde werd gespeeld tegen De Graafschap. Iedereen wilde graag met een winstpartij de FC Emmen-spelersbus instappen. Met die gedachte in het achterhoofd schoot FC Emmen uit de startblokken. Via doelpunten van Fleur Peters, Ruben Hartong, Ruben Willems en tweemaal Khalid Boughaleb stond er al snel een grote voorsprong op het scorebord. Tussendoor scoorde De Graafschap nog de eretreffer waardoor de wedstrijd in 5-1 eindigde.

Moegestreden maar voldaan stapten de spelers en begeleiders van FC Emmen aan het einde van de middag weer in de spelersbus. Op naar de volgende activiteit. Die staat gepland voor zaterdag 6 november, wanneer het FC Emmen G-voetbalteam op uitnodiging van EFDN deelneemt aan ‘The Special Champions League’ in Breda. Onder andere teams van Everton en SL Benfica doen ook mee.   

Foto’s van Erik Spiekman: