Terug naar overzicht Terug

Veel doelpunten op slotdag jeugdcompetitie


FC Emmen A1-Flevo Boys 8-1
Aanvankelijk zag het er helemaal niet naar zo ruime overwinning uit. De formatie uit Emmeloord gaf goed partij en kwam na 35 minuten zelfs op gelijke hoogte nadat Mike Koenders de score had geopend. Twee minuten later schoot Sietze Glazenburg op de paal. Tussen deze bedrijven door kreeg FC Emmen verdediger Frank Schijff een terechte rode kaart wegens een trappende beweging richting tegenstander. De spitsen van FC Emmen misten in deze fase wel een fors aantal uitstekende kansen. Camiel Fidom zette zijn ploeg echter toch nog op een 3-1 voorsprong bij het ingaan van de rust. Hoewel dus met een man meer kreeg Flevo Boys na de thee helemaal geen poot meer aan de grond en werd binnen een kwartier op een 7-1 achterstand gezet. Sietze Glazenburg, Camiel Fidom (2) en Lorenzo Kranenburg waren de makers. Wouter van Aanholt had het laatste woord met de achtste treffer.
Voor FC Emmen A1 is hiermee het seizoen nog niet voorbij want het neemt deel aan de nacompetitie voor promotie naar de eredivisie. Tegenstanders hierin zijn AFC A1 en Argon A1. Waarschijnlijk begint FC Emmen met een uitwedstrijd tegen AFC.
FC Emmen A1-Flevo Boys A1 8-1. 22. Koenders 1-0, 35. Kruisselbrink 1-1, 37. Fidom 2-1, 43. Fidom 3-1, 47. Glazenburg 4-1, 54. Fidom 5-1, 55. Kranenburg 6-1, 56. Fidom (strafschop) 7-1, 65. Van Aanholt 8-1.
FC Emmen A1: Koops: Kuilder, Schijff, Van den Berg, Koenders (46. Kranenburg), Beeksma, Van Aanholt (79. Van der Ham), Bal, Fidom, Kiekebelt (71. Kazantzis), Glazenburg.


 

Wouter van Aanholt komt te laat om doelman Versteegt van Flevo Boys te bedreigen. 

 

De omhaal van Mike Koenders waarmee hij de 1-0 scoorde. 

 

Sietze Glazenburg raakt hier slechts de staander. 

 

Camiel Fidom scoorde vier maal, hier scoort hij de 3-1 (Foto’s FC Emmen Media) 

 Twente Heracles B2-FC Emmen B1 7-3
Een doelpuntrijke wedstrijd waarin de Emmenaren een uur lang zicht op een goed resultaat hadden. De opening was ook voor FC Emmen toen Herman Hindriks al in de zesde minuut de stand op 0-1 bracht. De thuisploeg liep vervolgens met goals in de 9e, 18e en 29e minuut naar een 3-1 ruststand. FC Emmen B1, zonder verdediger Roan Poelstra terwijl beoogd vervanger Simon IJzerman ook niet honderd procent was, kwam kort na de pauze terug tot 3-2 dankzij een fraaie treffer van Luciano Slagveer. Na de 4-2 in de 46e minuut kreeg FC Emmen opnieuw aansluiting via een goal van Jens Jurn Streutker maar in de laatste 25 minuten ging het verkeerd. Tom Westebring moest met twee gele kaarten naar de kant en de thuisploeg kon in de slotfase gemakkelijk naar 7-3 uitlopen.
Voor FC Emmen B1, dat op een acceptabel seizoen kan terug blikken, zit de competitie er op. Omdat de B-jeugd opgaat in het samenwerkingsverband met sc Heerenveen vliegen de spelers alle kanten op. Jens Jurn Streutker, Ferdy Stollenga, Menno Heerkes, Luciano Slagveer, Roan Poelstra en Wouter Beijering maken de overstap naar de nieuwe combinatie. Simon IJzerman, Dilan van Bree en Danie Slip gaan naar FC Zwolle, Yannick Berends naar FC Groningen, Jan Hubert Elpermann vertrekt naar SV Meppen terwijl Tom Westebring de overstap naar ACV maakt. Verder worden Robin Fokkens en Ayan Bas in verbinding met Emmen AV gebracht. Herman Hindriks lijkt naar SVBO te gaan.
FC Emmen B1: Berends (41. Zinger): Bas (41. Heerkes), Westebring, Fokkens (41. IJzerman), Hoff, Van Bree, Elpermann, Hindriks, Slagveer, Streutker, Slip.

Stormvogels C1-FC Emmen C1 3-2
Wat een paar weken geleden nog praktisch onmogelijk werd geacht is toch gebeurd. Stormvogels C1 kwam van een uitzichtloze positie terug en heeft na de 3-2 thuiszege op FC Emmen C1 een beslissingswedstrijd om handhaving in de eerste divisie tegen dit zelfde FC Emmen afgedwongen. Dat gebeurde op een bizar slecht veld waarop goed voetbal onmogelijk was. De Emmenaren leken ook niet onmiddellijk te beseffen wat er op het spel stond en keken na twintig minuten spelen tegen een 2-0 achterstand aan. Daarna volgde een betere periode met o.a. een schot van Pascal Huser op de lat maar de thuisploeg miste ook nog een strafschop. Na de thee pakte FC Emmen het beter aan en kwam terecht op 2-1 door Pascal Huser met een assist van Danny Bouws. De gelijkmaker leek vervolgens een kwestie van tijd en bovendien kreeg een Stormvogel ook nog een rode kaart. Maar een uitbraak betekende plotseling de 3-1. Rick Ots bracht de spanning nog terug met de 3-2 en Pascal Huser raakte opnieuw het aluminium maar de verlossende 3-3, waarmee FC Emmen uit de brand zou zijn, bleef uit. Een beslissingswedstrijd op neutraal terrein moet nu de degradant aanwijzen.
FC Emmen C1: Kortman: Westebring, Jonker, Bouws, Wessels (36. Meijer), Rasevich, Ots, Huser, Hosseini, Strating, Ypenburg (36. IJzerman).

Union D1-FC Emmen D1 2-8
Een mooie afsluiting van de D-jeugd waarin de doelpunten keurig over de helften werden verdeeld. Opvallendste spelers bij FC Emmen waren doelpuntenmaker Joe Osasso, die vier keer scoorde, en Tom Heerkes die liefst bij zes goals in de voorbereidende fase was betrokken. Joe Osasso scoorde de eerste keer in de achtste minuut en liet daarop voor de pauze nog drie goals volgen. Bij een 0-2 stand scoorde de formatie uit Malden tegen uit een situatie die na een hoekschop was ontstaan. Na rust scoorde Union het eerst maar daarna was het meest FC Emmen wat de klok sloeg. Rick Graver liet met een fraaie stift de 2-5 aantekenen en daarna tilden Sander Boer, Riemer Meinderts en nogmaals Sander Boer de eindstand naar 2-8. FC Emmen passeerde door deze uitslag Union op de ranglijst en eindigde als achtste.
FC Emmen D1: Koers: Arends, Berens, Baas, Van Dijk (31. Spijodic), Nijkamp (31. Meinderts), Osasso (31. Azarkan), Spaans (31. Graver), Boer, Heerkes, Berends.