Veel doelpunten bij Bijzondere Eredivisie in Nijmegen

Het FC Emmen G-voetbalteam, dat uitkomt in de Bijzondere Eredivisie, mocht na de vorige speelronde bij FC Groningen twee weken terug dit keer naar NEC Nijmegen. Afgelopen zondag reisde de ploeg van trainers Gert Willems en Jan Dijkgraaf met de FC Emmen-spelersbus af naar Gelderland. Daar stonden drie wedstrijden op het programma; tegen sc Heerenveen, SC Cambuur en NEC Nijmegen.

Tijdens de eerste wedstrijd, tegen sc Heerenveen, bleek het onderlinge krachtsverschil groot. De Emmenaren waren de bovenliggende partij en al snel stond er een ruime voorsprong op het scorebord. De Friese ploeg deed nog wel wat terug, maar onze G-voetballers boekten een overtuigende 8-2 overwinning.

Na het fantastische resultaat tegen sc Heerenveen was gastheer NEC Nijmegen de volgende horde van de dag. Dankzij twee doelpunten van FC Emmen-speler Keano gingen de Drenten met een 0-2 voorsprong de rust in. Waar er voor de rust goed voetbal op de mat werd gelegd, vergat FC Emmen om dit in de tweede helft ook te doen. NEC kwam beter in de wedstrijd en wist langszij te komen. De Nijmegenaren konden de wedstrijd daarna helemaal naar zich toe te trekken. Zo verloor FC Emmen het tweede duel met een nipte 3-2.

In de derde en laatste wedstrijd tegen SC Cambuur was te zien dat er vermoeidheid in de ploeg kwam. Het lukte maar niet om een vuist te maken en de ploeg uit Leeuwarden scoorde drie keer. FC Emmen probeerde nog wel wat terug te doen en trof de paal en de lat, maar scoorde niet meer.

NEC beloonde bij de afsluiting ook nog spelers voor het maken van een mooie actie. Een van deze spelers was Annelie van FC Emmen! Zij viel op de grond door een overtreding, maar stond op en soleerde door de verdediging om vervolgens een prachtig doelpunt te maken. Als beloning kreeg Annelie een door de selectie van NEC gesigneerde wedstrijdbal.

Op 23 april staat alweer de laatste speelronde van de Bijzondere Eredivisie op het programma. Dit keer spelen we thuis op De Oude Meerdijk. We hopen veel supporters te mogen ontvangen, want het belooft een geweldige dag te worden in Emmen!

Foto’s via: Erik Spiekman