Jeugd: O15 bekert verder na elfklapper

FC Emmen O16 won midweeks met 3-0 van Cambuur Leeuwarden O16 en ontving afgelopen zaterdag koploper PEC Zwolle O16. De ploeg van trainer Ommar Jager had voor de wedstrijd drie punten minder en kon dus op gelijke hoogte komen. Het werd een levendige eerste helft. De gasten uit Zwolle kwamen al in de tweede minuut op een 0-1 voorsprong. Na tien minuten spelen stond het echter alweer gelijk. Aanvoerder Raff ten Voorde kopte de bal nog op paal maar even later schoot Wesley Kuiper hard raak. En slechts drie minuten later kwamen de Zwollenaren alweer op voorsprong, 1-2. Halverwege de eerste helft kwam FC Emmen O16 voor de tweede keer langszij. Uit een gevaarlijke corner van Stan van Manen kopte Raff ten Voorde nu wel raak. In de tweede helft ging FC Emmen O16 op zoek naar de voorsprong. Spits Lars Miedema was erg dichtbij, maar zijn kopbal kwam op de vuisten van de doelman. Aan de andere kant wist PEC Zwolle O16 na een uur spelen wel te scoren. Uiteindelijk bleef het bij 2-3, in het voordeel van de gasten. Twee minuten voor tijd was opnieuw Raff ten Voorde dichtbij een doelpunt, maar nu voorkwam de lat de gelijkmaker. Al met al een zure nederlaag voor FC Emmen O16.

FC Emmen O15 nam het in de achtste finale van het bekertoernooi op tegen Blauw Wit’34 O14 uit Leeuwarden. Al snel werd duidelijk dat de ploeg van trainer Robin Poeste een paar maatjes te groot was voor de Friezen. Na een 4-0 ruststand werd er uiteindelijk met 11-0 gewonnen. Door de overwinning plaatste FC Emmen O15 zich voor de kwartfinale, waar Veendam 1894 O15 of Heerenveense Boys O15 de tegenstander gaat worden.

FC Emmen O14 nam het thuis op tegen de leeftijdsgenoten van Go Ahead Eagles en verloor met 0-2. Trainer Ruben Veeninga zag dat zijn ploeg lang in de wedstrijd kon blijven, zonder zelf echt gevaarlijk te worden. Vlak voor de rust kwamen de gasten op voorsprong. In de tweede helft probeerde FC Emmen O14 nog wel terug te komen in de wedstrijd, maar na de 0-2 was de wedstrijd gespeeld. De grootste kans was nog invaller Tobias Geers, maar hij kreeg de bal van afstand niet in het lege doel.

FC Emmen O13 kende een vervelende avond in Rotterdam. Op bezoek bij Sparta O13 werd er om 18.00 uur afgetrapt en het team van trainer Albert-Jan van Oosten ging met 9-1 ten onder. In de eerste helft stond het nog ‘maar’ 2-0, maar in de tweede helft ging het helemaal mis en scoorde Sparta O13 nog zeven keer. Ondanks de ruime nederlaag was er nog wel een lichtpuntje te melden. Samil Koroma scoorde na een halfjaar blessureleed een prachtige treffer.

FC Emmen O12 en FC Emmen O11 spelen dit seizoen in de Landelijke Twin Games competitie. Beide teams namen het op tegen sc Heerenveen. In deze leeftijdscategorieën staat individuele ontwikkeling voorop. De uitslagen van deze wedstrijden worden derhalve niet gepubliceerd.